avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Politisti incompetenti???
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Politisti incompetenti???

buna seara!am ramas neplacut surprins de atitudinea politiei dintr-o com din jud giurgiu..acum 5 ani mi-a fost furata de fosta sotie o suma mare de bani,am fost la politie acum 5 ani si m-au intreb daca am martori,neavand martori politia a zis ca nu are ce sa-mi faca,...am tacut si am plecat...dupa 5 ani un martor a fost de acord sa depuna marturie la politie despre suma de bani furata..la politie SURPRIZA,mi s-a comunicat ca nu pot depune plangere ca fapta s-a prescris...INTREBARE:CHIAR NU AVEAM DREPTUL SA DEPUN PLANGERE????MULTUMESC!!!
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 18:15, 18 Noiembrie 2013
1) orice acțiune fără dovezi/probe, e ca și inxistentă (avantaj 100% făptuitorul) ;
2) dimpotrivă : dreptul dvs. e prevăzut și garantat de Constituția României și nu numai, în a depune sesizări/plângeri/reclamații etc ;
3) polițistul acela a vrut să înțelegeți că nu veți avea câștig de cauză pt. simplul motiv că fapta de furt s-a ”prescris” potrivit științei sale dar a folosit o exprimare confuză pentru/către cetățean : o puteți depune când doriți dar potrivit răspunsului verbal al polițistului nu mai puteți culege ”roadele” prevăzute/socotite/așteptate de dvs. ;
4) în Codul Penal al vremii la TITLUL III
INFRACŢIUNI CONTRA PATRIMONIULUI

ART. 208
Furtul
Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 12 ani.
Se consideră bunuri mobile şi orice energie care are o valoare economică, precum şi înscrisurile.
Fapta constituie furt chiar dacă bunul aparţine în întregime sau în parte făptuitorului, dar în momentul săvârşirii acel bun se găsea în posesia sau deţinerea legitimă a altei persoane.
De asemenea, constituie furt luarea în condiţiile alin. 1 a unui vehicul, cu scopul de a-l folosi pe nedrept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj automobil CiprianGeorge CiprianGeorge Daca am impreuna cu fosta sotie un automobil care este pe numele ei dobandit in timpul casatoriei, folosirea lui se face doar de ea acum in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Pedepse furt izinfusionn1 izinfusionn1 Buna ziua! Am lucrat pe masina ca distribuitor de marfa la niste supermarketuri. Marfa o luam de la un depozit care avea camere de supraveghere. Am luat ... (vezi toată discuția)
Informatie-furt maneaelena maneaelena din septembrie a.c.,am trait in concubinaj cu un barbat intr-o garsoniera cu chirie.in cateva randuri concubinul meu a primit mici sume de bani de la o ... (vezi toată discuția)