avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Facilitati persoana cu handicap
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Facilitati persoana cu handicap

Sotia este incadrata in grad accentuat de handicap. Tinind cont de prevederile Legii nr 448/2006- scutirea de la plata impozitului pe cladiri si terenuri, pot beneficia de aceasta prevedere si eu? Aceste impozite vin pe numele meu.si tinind cont ca locuinta am cumparat-o cind eram casatoriti si in acest act este trecuta si sotia.
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 18 Noiembrie 2013
ika, utilizator
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 19:25, 18 Noiembrie 2013
Da, in conditiile in care locuinta este cea de domiciliu, conform art 284, alin 4, 5, 6 si 7 :
[ link extern ]

(4) Impozitul pe clădiri, impozitul pe teren şi taxa pentru eliberarea unei autorizaţii pentru desfăşurarea unei activităţi economice nu se datorează de către persoanele cu handicap grav sau accentuat şi de persoanele încadrate în gradul I de invaliditate.
(5) În cazul unei clădiri, al unui teren sau al unui mijloc de transport deţinut în comun de o persoană fizică prevăzută la alin. (1), (2), (3) sau (4), scutirea fiscală se aplică integral pentru proprietăţile deţinute în comun de soţi.
(6) Scutirea de la plata impozitului pe clădiri se aplică doar clădirii folosite ca domiciliu de persoanele fizice prevăzute la alin. (1), (2), (3) sau (4).
(7) Scutirea de la plata impozitului pe teren se aplică terenului aferent clădirii utilizate de persoanele fizice prevăzute la alin. (1) lit. b), alin. (2) şi alin. (4).
(7^1) Scutirea de la plata taxei asupra mijloacelor de transport se aplică doar pentru un singur mijloc de transport, la alegerea persoanelor fizice prevăzute la alin. (1) şi (2).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire plata impozit pe teren pt. persoana incadrata in grad de handicap anda700 anda700 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: Mama mea este persoana incadrata in grad de handicap grav , certificat cu termen de valabilitate permanent, ... (vezi toată discuția)
Scutire la plata impozitului pe cladiri si terenuri -persoane cu handicap rsimion rsimion persoanele cu handicap sunt scutite de la plata impozitului pe cladire si terenul aferent acesteia, sau sunt scutite de plata impozitului pentru tot terenul ... (vezi toată discuția)
Impozitele si pensionarii un roman un roman pensionarii invaliditate gradul II sant scutiti de plata impozitelor pe casa si teren ? si daca da va rog sa-mi spuneti si mie despre ce act normativ este ... (vezi toată discuția)