avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Decont transport profesor navetist
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Decont transport profesor navetist

Circul pe ruta Botosani * Vorniceni,cu un autoturism particular atunci cand nu pot circula cu autobuzul si anexez bonuri de benzina la decont ( sunt profesor debutant la scoala Vorniceni )
Autoritatile scolare imi solicita tot felul de adeverinte de la firma de transport,de la notariat,etc ,pentru a-mi deconta contravaloarea transportului
Mentionez ca exista doua curse de autobuz ,una dimineata si una seara ,insa orarul scolar nu imi permit sa fac naveta decat partial cu autoburzul firmei de transport .Prima cursa zilnica este de la orele 10.30 dimineata si eu am ore de la opt ,( deci nu am posibilitatea de a circula cu ea ) ,iar cea de seara este la 17.30 ( cursa cu care circul 3 zile din cele patru in care am ore la vorniceni ) Nu doresc decat decontarea contravalorii biletelor de autobuz in cele trei zile in care circul cu autobuzul ,si a 7.5 l benzina / 100 km pentru cursele in care nu pot sa circul cu autobuzul ptr ca nu am cum sa fiu prezent la ore dupa programul firmei de transport
Cel mai recent răspuns: dumitru suiu , utilizator 19:13, 25 Noiembrie 2013
O situatie ca a dv. nu e prevazuta de Instructiunea 2/2011. Ar trebui sa optati pentru una dintre variante, si scoala sa va deconteze fie bonurile de benzina, fie biletele de autobuz. Mi se pare mult prea alambicat modul in care se pune problema. Faptul ca exista mijloc de transport, dar el nu poate fi folosit, echivaleaza cu lipsa mijlocului de transport. Nimeni nu va poate obliga sa stati in scoala peste numarul de ore din norma didactica de predare + doua ore/saptamana.
O alta problema o reprezinta orarul, care trebuia sa tina cont de posibilitatile dv. de deplasare. Daca in materie de decontare a navetei ar mai fi de discutat, in privinta orarului nu exista scuza...
Contabilii trec prea usor peste scopul Instructiunilor nr. 2 din 2011. Instructriuniile nr. 2/2011 au preluat in mare masura prevederile legii 108/2007(daca nu ma insel); in expunerea de motive a acestei legii se precizeaza ca: 'in foarte multe situatii,cheltuielile de naveta se ridica pana la aproximativ 405 din salariile mici ale cadrelor didactice. Din acest motiv,si nu numai,domeniul educational a devenit(...) neatractiv si lipsit de perspective pentru cei tineri. Pentru ca textul in vigoare nu se suficient de precis si lasa loc unor anumite interpretari contadictorii ,propun ca modoficarea sa astfel incat prevederile sale sa se aplice personalului didactic in ansamblu si nu numai unei anmite categorii de cadre."
"c) Interpretarea istorico-teleologică constă în stabilirea sensului unei dispoziţii legale ţinându-se seama de finalitatea urmărită de legiuitor la adoptarea acelei norme, eventual într-un context istoric dat.

Pentru această interpretare prezintă interes lucrările premergătoare ale actului normativ din care face parte norma juridică supusă interpretării, expunerea de motive şi prevederile din preambulul actului normativ respectiv, forma iniţială a proiectului actului normativ, dezbaterile parlamentare etc. De asemenea, este folositoare şi cercetarea reglementării anterioare, deci a dispoziţiilor legale abrogate prin textele legale supuse interpretării."

....din interpretarea teleologica a normei juridice rezulta ca scopul 'decontarii' este compensarea reducerii salariului cadrelor diadctice. Decontarea transportului /asigurarea locuintei este mijlocul,iar nu scopul! Daca nu vi se compenseaza din motive obiective(mijloc de transport in comun= mijloc de transport cu care pot efectua naveta) toate costurile legate de transport in comun ne aflam dupa parea mea in fata unui caz de discriminare,intrucat in sistemul public de invatamant avem cadre diadctice carora li se compenseaza 100% reducerea salariului provocata de "transport" si cadre carora nu li se deconteaza 100% 'transportul',potrivit legii!
Ultima modificare: Luni, 18 Noiembrie 2013
Radamante, utilizator
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare naveta misu1972 misu1972 Buna ziua, Revin cu acest subiect deoarece naveta mi-a fost decontata partial si dupa ce am trimis prin avocat o notificare C.A si directorului,acestia au ... (vezi toată discuția)
Decontare naveta pesori pesori M-am mutat la sat impreuna cu viitorul meu sot . Eu sunt personal didactic, iar el nedidactic. Amandoi facem naveta de la 26 de km de Timisoara. Am solicitat ... (vezi toată discuția)
Situatie juridica de drept,situatie juridica de fapt... Radamante Radamante Instructiunea MECTS nr. 2/2011 privind decontarea navetei cadrelor didactice ART. 1 Personalului didactic din unitatile de invatamant de stat, care ... (vezi toată discuția)