Buna ziua, sunt extrem de nelamurit in privinta dreptului mamei de a vizita minorul care locuieste cu mine in conditiile in care prin sentinta judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila minorului ia fost stabilit domiciliul la mine,cu exercitarea drepturilor parintesti in comun,mama minorului a fost obligata sa plateasca si pensia alimentara,in instanta nu a fost solicitat de catre mama drept de vizita si nici nu a fost stabilit de instanta asa ceva. In conditiile de fata mama are vreun drept legal sa viziteze minorul cand doreste? Va multumesc anticipat pt raspunsurile dv-stra!
Pentru ca exercitati impreuna autoritatea parinteasca, aveti drepturi si obligatii egale ca parinti, mama are dreptul oricand sa isi viziteze copilul si sa aiba activitati cu el, respectand programul copilului de teme, de somn, de alte activitati, punandu-se de acord cu dvs desigur. Doar in caz de neintelegere, daca vreunul din dvs abuzeaza de dreptul sau, atunci cel ce se socoteste nedreptatit se va adresa instantei pt ca aceasta sa stabileasca un program pe care sa il respecte ambele parti.
domiciliul este una si exercitarea drepturilor parintesti este alta. daca nu ati cazut de acord la un program pt vizite si exercitarea drepturilor parintesti se face in comun, mama are aceleasi drepturi si obligatii ca si Dvs. Singurul lucru pe care i-l puteti face este sa ii interziceti accesul in imobilul care este proprietatea Dvs (desi in interesul minorului nu recomand sa agreeati aceasta modalitate) dar nu ii puteti interzice sa ia decizii asupra vietii copilului si sa fie la curent cu toate deciziile luate in privinta acestuia.
Va multumesc pt raspunsuri si as dori sa mai adaug ceva cu permisiunea dv-stra. Desi mama nu se intereseaza de minor,nu a platit pensia niciodata,nu are o casa,un servici,cum as putea sa am incredere in ea? de aproximativ 9 luni aceasta a venit o singura data sa vada minorul
pentru plata pensiei trebuie sa obtineti o hoatarare de executare dar nefiind solvabila (neavand nici bunuri nici venituri ) nu prea are rost, cel putin pentru moment. Pt incredere nu exista solutii !!! teoretic, mai puteti cere Instanţa de tutelă, decăderea din exerciţiul drepturilor părinteşti dar asta se poate numai dacă " părintele pune în pericol viaţa, sănătatea sau dezvoltarea copilului prin relele tratamente aplicate acestuia, prin consumul de alcool sau stupefiante, prin purtarea abuzivă, prin neglijenţa gravă în îndeplinirea obligaţiilor părinteşti ori prin atingerea gravă a interesului superior al copilului." Ceea ce nu cazul aici.