Am cumparat de curand o masina, urmand ca dupa cateva zile proprietarul sa imi trimita fiscalul.... Si acum nu mai raspunde la telefon.... Ce pot face? Pot sa procur singur fiscalul, si daca are datorii sa le platesc? Pot trece masina pe numele meu? Pe talon nu scrie "instrainat catre...", sau pot circula asa fara nicio problema? (pe ce perioada?)
Multumesc!
Conform norme in vigoare va revine obligatia sa finalizati procedura de tranzactionare bun auto in termen de 30 de zile de la data incheierii documentului de achizitie
Obtinerea certificatului fiscal este la indemana proprietarului de drept sau eventual daca acesta incheie procura in favoarea tertului
Eu va sfatuiesc sa mergeti la serviciul impozite si taxe, de care apartine vanzatorul, discutati cu seful de serviciu, puteti merge si la director, am intalnit cazuri cand vanzatorul era plecat din tara, iar certificatul fiscal a putut fi dat cumparatorului dupa achitarea datoriilor. Daca este casatorit, chiar si sotia poate sa se ocupe. Vedeti daca a scos masina de la impozit de pe numele lui, in functie de asta va hotarati cum faceti. Adica este de preferat daca nu a scos masina, sa nu faceti niciun demers, atata timp cat el este cel care va lasat balta. Ma gandesc ca nu si-a achitat datoriile si pt asta a fugit.:(