avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... probleme cu inmatricularea
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

probleme cu inmatricularea

Buna ziua ,am cumparat anul trecut o masina ,de comun acord am fost sa-i platesc impozitul si sa circul cu ea ,dar acu a venit sc pe numele meu ,,,totul ok.Mergem ,facem actele de vanzare si imi trece si pe talon data si semnatura precum ca-i trecuta pe numele meu ,dar cand sa ceara fiscalul ,l-a gasit cu 750 roni datorie,nui da pana nu achita , el nu poate decat in vreo 3 luni ,cum procedez daca m-a opreste in trafic imi ia talonul dupa 30 de zile ,care ar fi solutia sa pot circula ,si am mai platit si asigurarea pe numele meu ,e valabila?multumesc,,,,daca fac un act de comodare pot circula daca e scris la instrinare talonul si asigurarea e valabila?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:33, 17 Iunie 2014
dar acu a venit sc pe numele meu ,

Rugam incercati sa va exprimati pe intelesul tuturor
,am cumparat anul trecut o masina ,de comun acord am fost sa-i platesc impozitul si sa circul cu ea

Legea in vigoare prevede obligativitatea cumparatorului sa finalizeze procedura de achizitie auto in termen de 30 de zile de la incheierea documentului
daca fac un act de comodare pot circula

Daca instrainarea bunului auto a survenit urmare incheierii contractului de vanzare cumparare,legal ,
vanzatorul nu mai poate sa va incheie suplimentar si contract de comodat,deoarece in baza documentului de tranzactionare nu mai este proprietar al bunului mobil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Riscuri neinmatriculare masina imediat dupa cumparare jeoanesss jeoanesss Am o masina cumparata de ceva timp dar pentru ca nu-mi permit sa platesc timbrul de mediu, eu circul in continuare cu actele proprietarului, desi au trecut ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina si vreau sa merg cu ia cu nr proprietarului vechi hingheru001 hingheru001 salut .am cumparat o masina acum 1 saptamana am facut doar contract de vanzare cumparare . mi-a zis cineva ca pot merge decat 1 luna pentru ca a scris pe talon ... (vezi toată discuția)
Cat pot circula cu masina neinmatriculata mradrian mradrian Va salut, Anul trecut in noiembrie, am cumpărat o masina, iar la fisc am luat-o pe la jumătatea lui ianuarie 2016, deci cele 30 de zile necesare ... (vezi toată discuția)