avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Linie credit neplatita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Linie credit neplatita

In urma unei afaceri "deosebite", am ramas la banca cu o linie de credit (pe firma) de 15000EUR neplatita. Contractul a fost semnat de catre mine (asociat unic) acum 2 ani si prelungit acum un an. Ca si garantii am semnat doar niste bilete la ordin pe un cont de la ei. In rest in contract nu exista alte garantii. Totusi firma a fost vanduta inca din decembrie, inclusiv datorii. Acum vin si intreb daca banca se poate indrepta aupra lucrurilor mele personale (2 masini - fac mai mult de 15000EUR) sau doar catre administratorul actual (sau catre firma direct).
Cel mai recent răspuns: carmen.anca , utilizator 12:36, 7 Iulie 2009
M-am uitat in contract si sunt intr-adevar lasate 3 BO, avalizate cu numele meu. Sa inteleg ca in cazul asta, voi fi executat in nume propriu?
Da, in caz de executare silita a contractului de credit, banca se va indrepta atat impotriva firmei - obligatul principal - cat si impotriva garantilor acesteia - deci inclusiv impotriva dvs. ca si avalist.
BO trebuiesc investite cu formula executorie. Puteti incerca si sa invocati beneficiul de diviziune ( daca mai sunt si alti garanti) si de discutiune ( adica sa se executa intai imprumutata, si abia pentru diferenta sa se intoarca impotriva dvs.).
Buna ziua!

Si eu ma aflu cam in aceeasi situatie cu linia de credit. Numai ca noi am semnat un contract de fidejusiune asupra tuturor bunuriilor prezente sau viitoare ale administratorului si ale sotului/sotiei acestuia. In cazul acesta se banca se poate intoarce impotriva bunurilor personale? Precizez ca nu a fost semnat nici un contract de ipoteca sau ceva asemanator. Daca se doreau garantii reale, de ce nu se semneaza un contract de ipoteca si atunci se stie ca garanteaza cu un anumit bun? Atunci de ce se mai numeste linie de credit fara garantii?
Daca de exemplui, administratorul si sotul/sotia acestuia are un imobil si il vinde altei persoane poate chiar din familie, banca se poate indrepta impotriva bunului efectiv, chiar daca bunul in sine nu mai este proprietatea celui care a semnat contractul de fidejusiune?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune firma cu linie de credit raducumic raducumic Detin o firma care a contractat o linie de credit pentru care a semnat ca garant administratorul ca persoana fizica si tot ca persoana fizica a avalizat bilete ... (vezi toată discuția)
Executare silita, plus credit bancar norocel73 norocel73 in urma cu ceva timp un var de al meu a luat un credit bancar garantat cu ipoteca. Ulterior, bazandu-se pe buna intentie a unei firme la care lucra, a avalizat ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin - avalist Salagean  Vasilica Salagean Vasilica Buna ziua O societate a contractat un credit de la banca . Banca a obligat asociatii societatii si pe sotiile acestora sa avalizeze trei bilete la ordin. ... (vezi toată discuția)