avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca

buna ziua. am nevoie urgent de o informatie. daca am depusa cartea de munca la Directia de munca..care este procedura daca doresc sa imi iau cartea de munca pentru a face niste copii. exista cerere tip?multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:50, 24 Septembrie 2009
este depusa la Inspectoratul Teritorial de Munca si nu la Directia Muncii, Trebuie sa va prezentati cu CI acolo, si vi se da o cerere de la biroul care se ocupa cu asa ceva.
Vorbim despre carnet de munca. Termenul de carte de munca este gresit. ;)
Este posibil sa fie depus la Directia de munca in cazul in care ati depus actele pentru somaj.
Fie ca se afla la ITM , fie ca se afla la AJOFM aceti posibilitatea sa faceti o cerere catre institutia unde se afla carnetul de munca si sa solicitati sa va fie "imprumutat " pentru a face copii xerox.
2007_rozi a scris:

Este posibil sa fie depus la Directia de munca in cazul in care ati depus actele pentru somaj.
Fie ca se afla la ITM , fie ca se afla la AJOFM aceti posibilitatea sa faceti o cerere catre institutia unde se afla carnetul de munca si sa solicitati sa va fie "imprumutat " pentru a face copii xerox.

Confuzie totala. Vorbiti despre trei institutii diferite: ITM ( Inspectoriatul Teritorial de Munca), institutie care pastreaza carnetele de munca ale angajatorilor, AJOFM ( Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca) - stabileste dreptul de somaj si NU pastreaza carnetele de munca ale somerilor, si DMPS - Directia de Munca si Protectie Sociala - de unde se cumpara carnetele de munca . Dintre toate aceste institutii doar la ITM se pastreaza carnetul de munca.
ioana33c a scris:

buna ziua. am nevoie urgent de o informatie. daca am depusa cartea de munca la Directia de munca..care este procedura daca doresc sa imi iau cartea de munca pentru a face niste copii. exista cerere tip?multumesc anticipat!

Depuneti la inspectorul ITM la care este arondata societatea la catre lucrati o cerere de imprumut a carnetului de munca.

Alte discuții în legătură

Carnet de munca dus la scanat maiamaria maiamaria buna ziua. ce pot face in situatia in care am un salariat angajat pe durata determinata, si i-am dus carnetul de munca la Pensii, pt scanare, iar cu data de ... (vezi toată discuția)
Foaie tip suplimentara carnet munca serbalice serbalice As vrea sa stiu daca este reglementata obligativitatea cumpararii foii suplimentare, cine are obligatia de a se ocupa de achizitia ei si ce se intampla daca ... (vezi toată discuția)
Drepturi din salariu geanyna2 geanyna2 buna ziua lucrez intr-un salon de coafura cu contract de 4 ore pe zi si sunt platita la procent din incasari. Intrebarile mele sunt urmatoarele: 1.cum pot ... (vezi toată discuția)