avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Foaie tip suplimentara carnet munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Foaie tip suplimentara carnet munca

As vrea sa stiu daca este reglementata obligativitatea cumpararii foii suplimentare, cine are obligatia de a se ocupa de achizitia ei si ce se intampla daca foaia suplimentara nu este tip ci doar o copie xerox?
Un potential angajator a observat si mi-a atras atentia ca foaia nu este valabila daca nu este tipizatul in original. Nu sunt sigura ca are dreptate (pe copia respectiva au facut inregistrari alte doua institutii care n-au avut nimic de comentat), dar daca are, ce trebuie sa fac eu?
Cel mai recent răspuns: dumi32 , utilizator 10:48, 14 Iulie 2011
De peste 20 de ani eu am foi suplimentare la carnetul de munca, foi copiate la "xerox" si nu mi-a zis nimeni ca nu e bine. Important este ca inscrierile din aceste foi sa fie certificate de cei care le fac.
Am si eu mai multe suplimente dar sunt din cele galbene, identice cu paginile carnetului. Numai aceasta din urma este copie, dar pe ea am inregistrari facute de ITM, inclusiv certificarea valabilitatii lor, si AJOFM.

Nu m-a preocupat pana acum, dar vrand sa ma documentez, am gasit chiar si cerere tip si preturi pentru eliberarea acestor foi tip suplimentare de la directiile de munca judetene: [ link extern ] /

Voi cauta sa aflu raspunsul de la directia de munca. Multumesc pentru interventie.
Exista cereri pentru cumpararea de foi suplimentare pentru carnetul de munca ... in Bucuresti sunt folosite atat tipizate pentru foi suplimentare, cat si copii xexox.
A existat o foarte mare perioada de timp in care nu s-au tiparit respectivele suplimente si atunci s-au acceptat si introdus copiile xerox. Uneori erau introduse chiar de catre inspectorii care completau carnetele. Chiar daca era formularul tipizat, chiar daca era o copie xerox, el se insera in continuarea carnetului de munca filele numerotandu-se corespunzator si trecandu-se pe el seria si numarul carnetului de munca.
In acest moment doar inspectorul dvs. va oate spune daca exista la vanzare tipizate sau daca se accepta copiile xerox. Tot inspectorul va va spune si de unde sa achizitionati formularele tipizate.
Personal, in carnetul meu de munca am si un supliment tipizat, si o copie xerox, si pana in acest moment (dupa aproape 20 de ani de activitate) nu am avut nici o problema.
Daca aveti nevoie de un tipizat, il puteti gasi scanat in "documente utile"
Ultima modificare: Miercuri, 6 Mai 2009
Lulica, utilizator
Multumesc pentru raspunsul dvs.

Alte discuții în legătură

Foi suplimentare pentru carnetul de munca marjordy marjordy Spuneti-mi, va rog, de unde pot procura anexa la carnetul de munca. Sunt in somaj si mi se solicita aceasta anexa pentru a mi se completa somajul in carnetul ... (vezi toată discuția)
Carte de munca eujad eujad stiti cumva cat costa o carte de munca? (vezi toată discuția)
Foi suplimentare carte de munca bogdan30ro bogdan30ro In cazul in care am pierdut o foaie suplimentara din cartea de munca, cum procedez pentru a fi in regula.Pot merge la ultimul angajator sa solicit eliberarea ... (vezi toată discuția)