Buna ziua,as dori un sfat in urmatorul caz.Prietenul meu este unic mostenitor al tatalui sau,decedat in 1999.Nu s-a facut succesiunea dupa moartea tatalui,dar el spune ca ar avea de la notar un act (probabil certificat de mostenitor) in care se specifica bunurile pe care le-a mostenit.In afara acestor bunuri specificate in respectivul act,mai exista un certificat de actionar al tatalui decedat la o anumita firma.Acum prietenul meu ar dori sa vanda aceste actiuni.Este posibil?Si daca da,cum trebuie procedat?Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
nu se poate da un raspuns concret pe baza faptului ca "ar avea" un act de nu se stie exact ce fel-de la o societate despre care nu se stie daca mai exista pe baza unui "certificat de mostenitor" al unei succesiuni nefacute.
societatea exista,dat fiind ca i-au trimis o scrisoare in care il informeaza despre valoarea actuala a actiunilor.si la fel exista si actul de la notar,doar ca nu l-am vazut si nu pot preciza cum se numeste.
Va multumesc pentru indrumari.Totusi problema principala era cea a actelor de care prietenul are nevoie pentru a putea valorifica aceste actiuni,avand in vedere ca nu mai este in termen pentru efectuarea succesiunii.
termenul de un an este pentru acceptarea moştenirii, nu pentru dezbaterea succesiunii. Dezbaterea succesiunii este imprescriptibilă, deci poate fi făcută oricând, indiferent cât timp a trecut de la data decesului defunctului.
Succesiune
Iulianne
Buna seara
Am un prieten care nu este in tara .
Nu are frati , tatal a decedat acum multi ani , mama a murit acum un an
Pana acum nu a facut demersurile ... (vezi toată discuția)