avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Sedinta de mediere, modificare data la cerere
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Sedinta de mediere, modificare data la cerere

Buna ziua,am primit prin posta o invitatie la medierea unui litigiu pentru ziua de 25.11.Pot modifica data la care pot merge prin formularul trimis de biroul de mediere.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: SAUNDU , utilizator 21:59, 28 Noiembrie 2013
Desigur! Puteti modifica data si ora dupa cum doriti. Mediatorul va instiinta cealalta parte sa se prezinte la ora si data stabilite de comun acord.
Succes!
va multumesc
Puteti solicita modificarea datei, insa acest lucru se face cu acordul tuturor partilor implicate. In principiu, nu ar trebuie sa fie probleme de acceptare a solicitarii dumneavoastra, insa este necesar sa existe in mod obiectiv disponibilitate in programul mediatorului si in cel al partii cu care intrati in mediere pentru data propusa de dumneavoastra.
Sint de acord cu dvs.,dar o mediere se face de comun acord si nu impus de una din parti sau de mediator,avind in vedere cazul meu eu sint chemat la mediere de partea care a cerut medierea,iar timpul meu nu mi-l ordoneaza nimeni.Eu sint cel in masura sa spun cind pot venii la mediere(in loc de data de 25.11,am cerut prin acceptul meu de a participa pe 02.12.a.c.).
Cred ca legea 192/2006 ar trebuii sa prevada expres o perioada de max.30 de zile pentru a se putea ajunge la un acord din partea ambelor parti privitoare la data medierii.
Nu sint de specialitate dar cred ca asa ar fi corect,chiar cu impunerea unei sanctiunii administrative pentru cei ce nu si-au declarat ziua disponibila pentru mediere.
Va multumesc ptr.raspuns.
Nici nu am spus altceva. Dar poate la data propusa de dumneavoastra mediatorul are deja programata o alta informare sau chiar mediere. Sau cealalta parte are termen in instanta sau programare pentru o interventie chirurgicala. Am spus doar ca toti cei implicati trebuie sa aiba in mod obiectiv disponibilitatea de a participa, din punct de vedere al obligatiilor pe care le-ar mai putea avea de indeplinit vis-a-vis de viata lor personala sau profesionala.

Daca toate partile doresc medierea, se va gasi o cale ca aceasta sa aiba loc. Medierea este in beneficiul tuturor partilor, nu trebuie privita ca o concesie facuta celeilalte parti.

Termenul de 15 zile se refera la parcurgerea informarii si semnarea unui eventual contract de mediere, daca partile accepta procedura. Puteti sa programati prima sedinta de mediere propriu-zisa si ulterior celor 15 zile, daca informarea a fost deja parcursa si contractul de mediere semnat. Orice termen impus este prost vazut, mai intotdeauna, insa s-a cautat, probabil, evitarea situatiilor in care eventuale persoane de rea-credinta ar tergiversa intentionat introducerea actiunii in justitie sau ar cauta sa sicaneze cealalta parte.

Puteti solicita reprogramarea, asa cum am mai spus, dar in interiorul termenului permis de lege (mediatorul nu poate face exceptii, si el trebuie sa respecte legea). Deocamdata ne supunem prevederilor legale actuale, poate pe viitor termenul se va modifica.

Alte discuții în legătură

Procedura invitatie la sedinta de informare Birou de Mediator - Luana Nistea Birou de Mediator - Luana Nistea Ce parere aveti despre urmatoarea situatie: Reclamantul este obligat sa parcurga procedura de informare. Ar fi in regula daca reclamantul ar trimite, in ... (vezi toată discuția)
Sedinta de mediere,modicare data la cerere ii SAUNDU SAUNDU Buna seara,revin cu complectare la subiectul anterior avind in vedere ca in urma demersurilor mele privind modificarea datei pentru sedinta de informare in ... (vezi toată discuția)
Conditie plata onorariu Ramona24 Ramona24 Este legal ca invitatul la mediere( o banca) sa conditioneze plata onorariului mediatorului la 50% din valoarea totatala si doar daca se va ajunge ... (vezi toată discuția)