avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Sedinta de mediere,modicare data la cerere II
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Sedinta de mediere,modicare data la cerere II

Buna seara,revin cu complectare la subiectul anterior avind in vedere ca in urma demersurilor mele privind modificarea datei pentru sedinta de informare in medierea unui litigiu,am trimis prin posta cu comfirmare de primire,prin e-mail raspunsul meu de acceptare a sedintei cu modificarea datei.Azi am fost personal la acel birou unde am gasit o d-soara si i-am expus problema iar dinsa a spus ca nu stie nimic si sa sun mediatorul.Ca un om corect am sunat,si raspunsul dl.mediator a fost sec.,,Nu am timp de dvs".
Vin acum si ma intreb,avind in vedere multe reprosuri primite de mine privitoare la profesia de mediator in topic cum sa cataloghez aceasta atitudine a mediatorului sau cu adevarat ideea unei mici complicitati cu reclamanta luind in considerare ca nu am onorat data si ora din invitatie.
Sincer nu mai stiu ce sa cred despre ideea de mediere, sau statutul unui pirit in aceasta faza este greu de digerat de mediator.Nu stiu care sint posibili pasi care trebuie sa-i urmez pentru a ma face util medierii.
V-as ruga sa comentati cu argumente aceasta situatie.Luati in calcul ca in afara de posta,e-mail si simplu telefon NU am luat legatura cu dl.mediator(cuvint cu o mare reponsabilitate intr-o societate democratica)
Va multumesc si astept comentarii
Da mediatorul respectiv probabil nu stie cum a ajuns in acesta calitate si nu cunoaste codul de etica si deontologie al mediatorului, asa ca va recomand sa mergeti la un mediator serios si sa solicitati dvs medierea la data convenabila. Succes!
Va multumesc pentru raspuns,dar eu nu doresc mediere ca in speta mea eu nu am de mediat nimic ci propietera.Ea este cea care a mers la mediator cred ca avind in vedere ca doreste sa rezilieze contractul de inchiriere(sincer toate clauzele contractului de inchiriere ce apartin chiriasului a fost indeplinite la datele scadente fara intirziere nici macar 1 minut),iar eu am dat curs pentru a respecta actul judiciar.
Mentionez ca in contractul de inchiriere la ,,obigatii propietar" ca pe perioada contractului de inchiriere se obliga sa nu instraineze apartamentul.Eu sincer nu o inteleg in ce s-a bagat pentru ca nici o instanta nu cred(ca sa nu spun SIGUR) ca ii v-a da dreptate.Doreste cu ardoare sa vinda ap.,dar contrctul este pina in august 2015.
Seara buna
Incercati sa mediati conflictul chiar dvs., puteti cere acest lucru.

Interventie moderator: va rog sa evitati scrierea cu majuscule. Multumesc pentru intelegere
Ultima modificare: Vineri, 29 Noiembrie 2013
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator
Buna dimineata,intimplator sau nu aseara am fost sunat de propietara si mi-a spus pe un ton destul de serios ca merge pina in pinzele albe ca sa rezilieze contractul.Am rugat-o sa-mi spuna ce reprosuri are si mi-a comfirmat ca nu are dar alta forma sa plec nu a gasit decit instanta.Am cautat pe tot parcursul convorbirii sa-i explic ca ajungind in instanta si cerindu-i probe ce tin de o intelegere intre parti,NU v-a avea ce depune in favoare ei.
I-am transmis ca daca doreste asa ceva sa vina la discutii.Nu vrea.
Cred ca este un caz bonlavicios pentru orce mediator sau instanta si care deschide un proces asa de a deschide,fara a lua in calcul ca NU are nici o sansa de reusita,sau a fost influentata foarte mult.
Eu dupa discutia de aseara voi da curs la toate actiunile intreprinse impotriva mea si la final o sa cer o mare despagubire ca am fost tirit prin tribunale.Pacat de ea(atentie,analist bancar) ca se epuizeaza cu ceva care ii va aduce o paguba financiara,iar instanta de judecata daca i-mi va da dreptate(sint convins 100%),dauna morala o voi cere sa se regaseasca in chirie pina la terminarea sumei considerata dauna.
Acum realizez de ce acest domn mediator este foarte suparat,pe linga lacunele deontologice,ca nu am acceptat data inpusa de el.
Conform logoului meu tot ce se intreprinde impotriva mea ma intareste.
O zi buna dl.
bendyx066 a scris:

Da mediatorul respectiv probabil nu stie cum a ajuns in acesta calitate si nu cunoaste codul de etica si deontologie al mediatorului, asa ca va recomand sa mergeti la un mediator serios si sa solicitati dvs medierea la data convenabila. Succes!

Dle mediator serios, va recomand sa aprofundati codul de etica si deontologie de care vorbeati. Chiar daca l-ati citit, in mod sigur nu l-ati inteles daca faceti astfel de afirmatii defaimatoare la adresa unui coleg de breasla intr-un mediu pubic.
Ultima modificare: Vineri, 29 Noiembrie 2013
Bojan I.M., Mediator

Alte discuții în legătură

Sedinta de mediere, modificare data la cerere SAUNDU SAUNDU Buna ziua,am primit prin posta o invitatie la medierea unui litigiu pentru ziua de 25.11.Pot modifica data la care pot merge prin formularul trimis de biroul ... (vezi toată discuția)
Certificat de informare de depus la instanta popescumierleanu popescumierleanu Buna dimineata. Cat costa un certificat de informare obligatoriu pentru dosarul depus deja in instanta privind litigiul unei succesiuni. Sigur partile nu se ... (vezi toată discuția)
De la 1 august sedinta de informare privind medierea este obligatorie, altfel pierzi procesul chiar daca ai dreptate pe fondul cauzei codulmuncii codulmuncii Buna dimineata. De ieri sedinta de informare privind medierea este obligatorie. Daca nu prezinti in in stanta dovada ca ai facut sedinta de informare pierzi ... (vezi toată discuția)