avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pastrare copil in urma divortului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pastrare copil in urma divortului


Buna ziua,

Va rog sa ma lamuriti si pe mine la cateva intrebari legate de divort. Mai intai o sa va prezint ,pe scurt, cateva informatii. Am impreuna cu sotul meu o fiica minora (4 ani), nu avem bunuri materiale de impartit si am fost agresata de sot de mai multe ori, insa ultima data am fost lovita in fata fetitei si am parasit domiciliul conjugal, impreuna cu cea mica. Am plecat la politie, de acolo la IML, de unde am primit un certificat constatator, cu recuperare medicala 35 zile. Mentionez ca locuiam in casa sotului, alaturi de familia lui, care a luat parte la violenta. In urma mea, sotul s-a prezentat si el la IML unde a declarat ca a fost lovit de sotie (eu avand o mana si un picior rupte). In prezent, sotul incearca cu tot posibilul sa-mi ia fiica de langa mine. Mentionez faptul ca am un job stabil (insa salariul este mai mic decat al sotului) si ca locuiesc alaturi de mama mea in locuinta acesteia (unde am fost luata in spatiu), deci am un loc de munca si un domiciliu unde pot sa-mi cresc copilul. Si sotul locuieste alaturi de mama sa si de sora sa, cu familia.
Va rog sa-mi spuneti ce sanse sunt ca sotul sa-mi ia fetita de langa mine, mai ales daca eu nu am martori care sa vina in apararea mea si daca el aduce persoane (platite) care sa spuna lucruri neadevarate?
Si as mai avea o intrebare. Daca nu sunt multumita de prestatiile avocatei mele (am incheiat un contract cu aceasta pe o anumita suma,insa i-am dat jumatate acum, urmand ca la sfarsit sa-i dau si partea cealalta), pot rezilia contractul? Cum ramane cu banii pe care i-am dat , ii mai pot recupera? Trebuie sa-i dau toata suma,chiar daca renunt acum, la inceput? Nu a avut loc nici o infatisare.

In speranta ca ma veti lamuri, va multumesc anticipat!
Chiar daca ar plati martori ( le puteti face plangere), ce ar putea sa spuna pt ca instanta sa stabileasca locuinta copilului la tata si nu la dvs ?
Martor la divort poate fi si mama dvs, prietene, vecini, colege.. nu v-ati plans nimanui despre ce traiti ?
Sansele sunt mici ca fetita sa stea cu el, in defavoarea lui e si faptul ca e violent.
In privinta avocatului, puteti rezilia contractul, nu cred ca veti recupera cat ati dat, dar nu mai cheltuiti in plus, cititi contractul si incercati sa stati de vb si cu dansa, poate percepeti eronat ceva in privinta dansei, o fi ok.
In privinta copilului nu are sanse sa vi-l ia.Va ramane la Dvs si eventual va veti exercita in comun drepturile parintesti ceea ce nu este tocmai bine pt ca sotul va fi prezent mai mult decat este necesar. Aveti grija sa obtineti un program de vizitare strict. Daca situatia este atat de grava pe cat spuneti, strangeti toate dovezile sale de violenta (mai ales daca sunt in fata copilului) poate veti reusi in timp sa obtineti custodie unica. In afara de asta va sfatuiesc sa depuneti plangere penala pt vatamare impotriva lui, solutia, daca este favorabila va va putea ajuta ulterior la obtinerea custodiei unice.in privinta avocatei nu va pot da decat parerea ca este bine sa aveti un reprezentant care sa isi faca bine datoria si sa se implice .
Buna ziua, doamna Andrada,
Este bine sa stiti ca exista si modalitatea divortului la mediator - singura procedura ce pune pe primul plan interesul superior al copilului, fara expunerea lui la traume inutile, in acelasi timp constituind varianta cea mai simpla, mai rapida (cca 30 de zile) si mai ieftina de divort.
In acest caz, nu aveti nevoie de probe sau martori, ci doar sa stiti ce vreti si sa va exprimati clar doleantele.
Va puteti prezenta impreuna cu sotul la mediere sau, daca nu, mediatorul ii va trimite o invitatie oficiala.
In cadrul medierii, discutiile si negocierile vor avea loc pe baza nevoilor si intereselor dv. si se vor trata urmatoarele puncte:
- Numele de familie dupa divort;
- Stabilirea unui plan parental privind cu cine si unde va locui copilul;
- Custodia comuna si exercitarea autoritatii parintesti (de catre ambii parinti);
- Modalitatea de pastrare a legaturilor personale dintre parintele separat si copil;
- Stabilirea contributiei parintilor la cheltuielile de crestere, educare, învatatura si pregatire profesionala a copilului;
- Modalitatea de partajare a bunurilor comune.
Mediatorul va intocmi ACORDUL DE MEDIERE, care va contine concluziile sedintei. Acest acord trebuie incuviintat de instanta de judecata sau autentificat de un notar public si astfel se obtine hotararea de divort in conditiile negociate in cadrul procesului de mediere.

nimeni nu va poate estima sansele , mai ales pe un proces in curs decat daca vede dosarul ( ma refer la un specialist)

in ce priveste avocata puteti rezilia oricnd contractul cu aceasta, cat despre onorariu depinde cum v-ati inteles.

cat depre mesaul de mai sus ( daca era scris de un avocat era clar sters ca publicitate moca:))...sau i se dadea un raspuns ca unui coleg ca pescuitul este interzis pe acest site,

d-na mediator are desigur dreptate , pe fond, problema este ca subiectul se referea la doua parti in plin razboi nu in intelegere, ca asa mergeau la notar si terminau mai repede.

nu mai spun ca acordul de mediere are valoarea unei simple tranzactii ce poate fi redactat si de un avocat...( care are musai studii juridice) si prezentat instantei
Ultima modificare: Joi, 21 Noiembrie 2013
Antoanela Geaman, Avocat
av.antoanelageaman a scris:

d-na mediator are desigur dreptate , pe fond, problema este ca subiectul se referea la doua parti in plin razboi nu in intelegere, ca asa mergeau la notar si terminau mai repede.
nu mai spun ca acordul de mediere are valoarea unei simple tranzactii ce poate fi redactat si de un avocat...( care are musai studii juridice) si prezentat instantei


Cu tot respectul pt. parerile dv., imi permit sa fac niste "mici" modificari de sens, ca sa ma exprim asa:
1. La mediator se vine in plin razboi, pt. ca in asta consta "arta" si misiunea mediatorului: a conduce partile aflate in conflict la o intelegere/acord; daca partile erau deja intelese, mergeau la notar, nu la mediator;
2. Acordul de mediere este rezultatul mai multor ore de discutii si negocieri, purtate intr-una sau mai multe sedinte (chiar pe acest forum un domn ne-a relatat o mediere incheiata cu succes in ceva mai mult de 5 ore, care a rezolvat astfel un proces aflat pe rol) conduse abil de profesionist (musai sa fie mediator si ideal sa...NU aiba studii juridice, ca sa nu fie tentat sa aiba pareri, solutii, recomandari etc.).

Alte discuții în legătură

Divort cu acord de mediere contestat auricius auricius Buna ziua. Am fost martorul unuidivort in care consider ca sa comis un abuz. Sotul a intentat divort dupa ce se semnase inprealabil un acord de mediere prin ... (vezi toată discuția)
Corectitudinea unui mediator ContSters267915 ContSters267915 Sunt solicitat sa merg la un mediator ales de sotia mea (eu am vrut sa alegem unul la intamplare, adica tras la sorti sau...). Ea insista sa facem medierea ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord cu trei copii calinaei calinaei Care este procedura cea mai simpla si rapida pentru divort in conditia in care amandoi ne dorim acest lucru. In urma casatoriei au rezultat trei copii, acestia ... (vezi toată discuția)