avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pastrare copil in urma divortului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pastrare copil in urma divortului

Buna ziua,

Va rog sa ma lamuriti si pe mine la cateva intrebari legate de divort. Mai intai o sa va prezint ,pe scurt, cateva informatii. Am impreuna cu sotul meu o fiica minora (4 ani), nu avem bunuri materiale de impartit si am fost agresata de sot de mai multe ori, insa ultima data am fost lovita in fata fetitei si am parasit domiciliul conjugal, impreuna cu cea mica. Am plecat la politie, de acolo la IML, de unde am primit un certificat constatator, cu recuperare medicala 35 zile. Mentionez ca locuiam in casa sotului, alaturi de familia lui, care a luat parte la violenta. In urma mea, sotul s-a prezentat si el la IML unde a declarat ca a fost lovit de sotie (eu avand o mana si un picior rupte). In prezent, sotul incearca cu tot posibilul sa-mi ia fiica de langa mine. Mentionez faptul ca am un job stabil (insa salariul este mai mic decat al sotului) si ca locuiesc alaturi de mama mea in locuinta acesteia (unde am fost luata in spatiu), deci am un loc de munca si un domiciliu unde pot sa-mi cresc copilul. Si sotul locuieste alaturi de mama sa si de sora sa, cu familia.
Va rog sa-mi spuneti ce sanse sunt ca sotul sa-mi ia fetita de langa mine, mai ales daca eu nu am martori care sa vina in apararea mea si daca el aduce persoane (platite) care sa spuna lucruri neadevarate?
Si as mai avea o intrebare. Daca nu sunt multumita de prestatiile avocatei mele (am incheiat un contract cu aceasta pe o anumita suma,insa i-am dat jumatate acum, urmand ca la sfarsit sa-i dau si partea cealalta), pot rezilia contractul? Cum ramane cu banii pe care i-am dat , ii mai pot recupera? Trebuie sa-i dau toata suma,chiar daca renunt acum, la inceput? Nu a avut loc nici o infatisare.

In speranta ca ma veti lamuri, va multumesc anticipat!
av.antoanelageaman a scris:

d-na mediator are desigur dreptate , pe fond, problema este ca subiectul se referea la doua parti in plin razboi nu in intelegere, ca asa mergeau la notar si terminau mai repede.

nu mai spun ca acordul de mediere are valoarea unei simple tranzactii ce poate fi redactat si de un avocat...( care are musai studii juridice) si prezentat instantei

Stimata doamna, colaborez cu foarte multi avocati si am intalnit foarte des situatia in care, desi avocatul facuse o invitatie la conciliere nimeni nu s-a prezentat sau daca s-a prezentat nu s-au inteles. Si asta nu neaparat ca as avea eu un talent extraordinar de a convinge partile sa accepte invitatia (desi si acest lucru poate conta) ci mai ales pentru ca am trimis invitatia dintr-o "pozitie" neutra iar invitatul a avut mai multa incredere ca nu i se prejudiciaza interesele.

In plus medierea asat si inseamna: rezolvarea unui conflict. mediatorul nu este doar o persoana care asteapta parti deja intelese ca sa le redacteze un acord.

Va rog sa explicati din punct de vedere juridic urmatorul text din legea medierii:

Acordurile de mediere încheiate de părţi, în cauzele/conflictele ce au ca obiect exerciţiul drepturilor părinteşti, contribuţia părinţilor la întreţinerea copiilor şi stabilirea domiciliului copiilor, îmbracă forma unei hotărâri de expedient.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu acord de mediere contestat auricius auricius Buna ziua. Am fost martorul unuidivort in care consider ca sa comis un abuz. Sotul a intentat divort dupa ce se semnase inprealabil un acord de mediere prin ... (vezi toată discuția)
Corectitudinea unui mediator ContSters267915 ContSters267915 Sunt solicitat sa merg la un mediator ales de sotia mea (eu am vrut sa alegem unul la intamplare, adica tras la sorti sau...). Ea insista sa facem medierea ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord cu trei copii calinaei calinaei Care este procedura cea mai simpla si rapida pentru divort in conditia in care amandoi ne dorim acest lucru. In urma casatoriei au rezultat trei copii, acestia ... (vezi toată discuția)