av.antoanelageaman a scris:
d-na mediator are desigur dreptate , pe fond, problema este ca subiectul se referea la doua parti in plin razboi nu in intelegere, ca asa mergeau la notar si terminau mai repede.
nu mai spun ca acordul de mediere are valoarea unei simple tranzactii ce poate fi redactat si de un avocat...( care are musai studii juridice) si prezentat instantei
Stimata doamna, colaborez cu foarte multi avocati si am intalnit foarte des situatia in care, desi avocatul facuse o invitatie la conciliere nimeni nu s-a prezentat sau daca s-a prezentat nu s-au inteles. Si asta nu neaparat ca as avea eu un talent extraordinar de a convinge partile sa accepte invitatia (desi si acest lucru poate conta) ci mai ales pentru ca am trimis invitatia dintr-o "pozitie" neutra iar invitatul a avut mai multa incredere ca nu i se prejudiciaza interesele.
In plus medierea asat si inseamna: rezolvarea unui conflict. mediatorul nu este doar o persoana care asteapta parti deja intelese ca sa le redacteze un acord.
Va rog sa explicati din punct de vedere juridic urmatorul text din legea medierii:
Acordurile de mediere încheiate de părţi, în cauzele/conflictele ce au ca obiect exerciţiul drepturilor părinteşti, contribuţia părinţilor la întreţinerea copiilor şi stabilirea domiciliului copiilor, îmbracă forma unei hotărâri de expedient.