avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lovita pe trecere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lovita pe trecere

Buna ziua, in cazul in care o persoana a fost lovita pe trecerea de pietoni si a primit doar 6 zile ingrijiri medicale care ar fi alta posibilitate de tragere la raspundere a faptuitorului? Intrucat numai de la 10 zile in sus de ingrijiri medicale se pedepseste vatamarea corporala din culpa. Faptuitorul nu a opriot imediat ci s-a intors la locul faptei dupa vreo 2 minute, nu stiu daca este relevant in cauza. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 11:20, 2 Aprilie 2009
Avem infractiunea de Loviri sau alte violente,prev. si ped. de art. 180 c.p.,fapta pentru care autorul poate fi tras la raspundere.
In speta ar putea interveni si parasirea locului accidentului,dar ,numai dupa o analiza clara si o cunoastere concreta a situatiei de fapt,a inprejurarilor.

Detectiv Particular FILIP STELIAN.
Puteti sa-l dati in judecata in civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cit timp se poate dep o plingere penala sa fie valabila Choose ONU NUME Choose ONU NUME Am avut o altercatie cu soacra mea.cu vb urite si imbrincituri (vinatai pe mina )si eu si ea. Sa zicem ca ea a depus plingere si poate ea a facut poze .trebuie ... (vezi toată discuția)
Poate emite politia dosar penal pentru lovire fara spitalizare daca exista certificat medico legal care atestă lovirea?? AncaOfelia AncaOfelia Se poate face dosar penal de către poliție în urma unei plângeri si a unui certificat medico-legal care atestă că am echimoze , dar nu am nicio zi de ... (vezi toată discuția)
Amenda penala iozsa attila iozsa attila cine aplica si cand se aplica amenda penala va rog da-ti 2, 3 exemple!!!va multumesc!! (vezi toată discuția)