avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenda penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenda penala

cine aplica si cand se aplica amenda penala va rog da-ti 2, 3 exemple!!!va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 00:08, 13 Noiembrie 2009
Pedepsele principale aplicabile persoanei fizice sunt inchisoarea sau amenda.
Pentru infractiunea de lovire sau alte violente prev. de art. 180 C.p., pedeapsa este inchisoarea alternativ cu amenda penala.
Pentru infractiunea de vatamare corporala din culpa, prev. de art. 184 C.p., de asemenea pedeapsa este inchisoarea sau amenda penala.
Art. 193 C.p., amenintarea, de asemenea.
Si exemplele pot continua.
Pedeapsa cu amenda penala se stabileste de catre instanta.
Amenda penala este sanctiunea care se aplica de catre instanta de judecata. Sunt anumite infractiuni care prevad ca si modalitate de sanctiune amenda sau inchisoare (exemplu: loviri si alte violente, amenintarea, abuzul de incredere, etc.)
Iar pentru infractiuni ca insulta sau calomnia pedeapsa este doar amenda.
Amenda penala este o sanctiune pe care o aplica instanta de judecata si tot instanta este cea care decide daca se aplica pedeapsa cu executare sau se aplica amenda penala in functie de gradul de pericol social al faptei, prejudiciul cauzat , daca faptuitorul este recidivist sau nu , etc....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala krs23 krs23 Buna seara.As dori sa depun si eu plangere penala la parchetul local pentru insulta, calomnie, amenintare, lovire si vatamare corporala....mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Sunt amenintat eu si prietenii mei radusorin radusorin Buna seara.Eu si cativa prieteni,mai exact 5 in total suntem amenintati de niste Romi.In ultimul timp amenintarile sunt tot mai fregvente ba chiar pe unii ... (vezi toată discuția)
Plingerea penala, unde si cum Costica33 Costica33 Din pacate, am de facut o plingere penala. Se poate depune la procuratura sau la politie? Nu prea inteleg eu diferenta. La politie se tergiverseaza si am ... (vezi toată discuția)