avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am voie sa dau o procura la o masina cumparata ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am voie sa dau o procura la o masina cumparata ?

Detin o masina cumparata acum 1 luna,am contract de vanzare,copie dupa buletinul propietarei si actele ,carte si talon.

Vreau sa vand masina, si respectivul cumparator vrea o procura din partea mea, ca sa poata circula cu masina, nu se multumeste doar cu contract de v-c.

Intrebarea este am voie si in ce conditii sa dau o procura, respectiv o declaratie notariala ca poate circula cu masina, desi eu nu am apucat sa o trec pe numele meu,

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 22:42, 24 Noiembrie 2013
Pentru a nu va confrunta cu situatii neplacute,desfasurati procedura legala de tranzactionare bun auto
Nu puteți . Trebuie sa o fiscalizati sa aveti cartea vehiculului pe numele Dvs, talonul etc....Dvs vreți sa nu plătiți taxa mediu....
Nu puteți face nicio procura nicio declarație atâta timp cât Dvs nu sunteți înregistrat pe cartea mașinii si la circa financiară cu ea. Apoi dacă doriți puteți face un contract de comodat ca sa o poată altcineva sa o conducă, Dvs rămânând proprietar.
Va multumesc, dar respectivul cumparator nu vrea sa o inscrie pe nume, ii pot da o declaratie notariala? in care sa specificam ca a cumparat-o de la mine, si poate circula cu ea, ...ma gandesc ca e o declaratie notariala, ma poate afecta ?

Nu o trec pe nume din cauza timbrului ABUZIV de mediu. si vreau sa o vand, iar cumparatorul mi-a pus aceasta conditie cu procura ,desi stie ca nu sunt propietaru din carte.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2013
ContSters128963, utilizator
Nu ati inteles sau ma rog va faceti ca nu intelegeti! Nu puteti face nicio declaratie pt ca actele masinii trebuie sa fie pe numele dvs, nu va face nimeni nicio procura sau declaratie! Si ne intoarcem la plata taxei de mediu........sa stiti ca nu inventam Roata si nici mersul pe jos! Si nici nu va putem sfatui cum sa comiteti ilegalitati.
Ok.Am inteles. Va multumesc frumos pentru timpul acordat.

Alte discuții în legătură

Anulare procura bulgaria, posibil??!!! freeusernet freeusernet Buna ziua , am o problema legata de o masina inmatriculata in bulgaria , sper ca cineva sa ma lamureasca pt ca cei de la politie nu cred ca o pot face ... (vezi toată discuția)
Recuperare talon anbo anbo Buna ziua! sunt un utilizator nou, am o problema cu masina pe care am cumparat-o anul trecut de la un intermediar. Nu am stiut ( si e adevarat ca nici nu am ... (vezi toată discuția)
Despagubire totala simimario simimario Am cumparat o masina adusa din spania si am facut contract de vanzare cumparare aici in Romania dupa care l-a o saptamana masina mea care era stationata a fost ... (vezi toată discuția)