avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare procura bulgaria, posibil??!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare procura bulgaria, posibil??!!!

Buna ziua , am o problema legata de o masina inmatriculata in bulgaria , sper ca cineva sa ma lamureasca pt ca cei de la politie nu cred ca o pot face !!!
Mi-am cumparat personal o masina din Bulgaria si in momentul incheierii actelor mi-au fost facute de catre notarul de acolo contract de vanzare cumparare pe numele meu si la cererea mea mi-au facut si procura pt ca nu puteam arata politiei romane contractul de vanzare-cumparare pt ca m-ar fi obligat sa o inmatriculez , stiti cum este . Dupa un an m-am hotarat sa vand masina unui prieten si am mers la notar in Romania , dupa ce am tradus procura din bulgara pt a-i face respectivului prieten procura pe masina . Ne-am inteles la pret , banii urma sa ii primesc in 2 luni , i-am facut procura dar apoi a aparut problema : refuza sa imi dea banii!!!. Contractul de vanzare cumparare si procura pe numele meu facute in bulgaria sunt la mine , el are doar procura dintre mine si el cu toate drepturile si pe termen nelimitat , doar atat (bineinteles ca are si cartea si talonul masinii sa poata circula ) .Teoretic proprietarul masinii sunt eu pt ca contract de vanzare cumparare , el cred ca este doar utilizator al masinii. Cum as putea anula respectiva procura si cum mi-as putea lua masina inapoi in conditiile date ????
Astept cu nerabdare raspuns !!!
Multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: freeusernet , utilizator 11:52, 27 Iulie 2010
te prezinti la cab notarial unde ai facut procura prietenului si ii sppui ca vrei sa revoci mandatul dat(adica anulezi procura,stie notarul);
Ii comunici prietenului acest aspect cu copie dupa revocarea mandatului,daca nu iti restitue masina,faci plangere penala pt abuz de incredere.
multumesc mult pentru raspuns , o sa merg la notarul respectiv sa vedem daca anuleaza procura .
multumesc mult !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare masina RAMONA1987 RAMONA1987 Buna ziua. Prietenul meu a intampinat urmatoarea problema: 1.a cumparat o masina la mana a 2-a 2.proprietareul din talon a facut un contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu masina inmatriculata in bulgaria alyna22 alyna22 Am masina inmatriculata in Bulgaria cumparata de la un roman.Mai exact procura este pe numele celui de la care am cumparat-o .As vrea sa stiu daca pot iesi din ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare automobil in bulgaria sandryn sandryn Salutari, Am urmatoarea problema: am cumparat o masina din germania, si in baza unei procuri am facut contractu de vanzare cump pe numele unui bulgar (neam cu ... (vezi toată discuția)