avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot sa o dau afara?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot sa o dau afara?

Daca fica mea umbla la facultate am dreptul sa o dau afara din casa? Daca ne ameninta ca ne omoara ca ne da foc la casa etc. pot sa ma duc la politie sau chiar la judecatorie si sa o dau afara din casa hiar daca umbla la facultate?
Puteti sa-i faceti plangere penala pt, amenintare.

Codul penal:

Art. 193. – Amenintarea

Fapta de a ameninta o persoanã cu sãvârsirea unei infractiuni sau a unei fapte pãgubitoare îndreptate împotriva ei, a sotului ori a unei rude apropiate, dacã este de naturã sã o alarmeze, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendã, fãrã ca pedeapsa aplicatã sã poatã depãsi sanctiunea prevãzutã de lege pentru infractiunea care a format obiectul amenintãrii.

Actiunea penala se pune în miscare la plângerea prealabila a persoanei vatamate.

Împacarea partilor înlatura raspunderea penala.

Faptul ca urmeaza cursurile unei facultati, nu o absolva de a raspunde penal pt faptele sale.
Cand am zis ca ma duc la politie si o denunt a zis ca oricum amenda nu-l va plati si tot eu o sa trebuiasca sa il platesc pentru ca se pune pe impozitul casei, este adevarat?

Faptul ca urmeaza cursurile unei facultati, nu o absolva de a raspunde penal pt faptele sale.
Dar de dat afara atunci nu o pot??
Da, o puteti da afara, in conditiile in care sunteti proprietarul imobilului, ori cu acordul acestuia daca proprietarul este alta persoana.

Dar.... avand in vedere ca fiica dvs are sub 26 de ani si ca urmeaza o forma de invatamant organizata va obtine 100% in instanta o pensie de intretinere care vi fi corelata cu veniturile dvs.

Cat despre amenintarile de fata si incadrarea lor penala eu zic sa nu va faceti iluzii pentru ca e greu sa obtineti ceva.
Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2009
o_mores, utilizator
Prespun ca fiica are 18 ani .
E majora , are deplina capacitate de exercitiu , iar proprietarul (proprietarii imobilului ) poate decide cine locuieste impreuna cu el .

In schimb , intrucat aceasta isi continua studiile , poate obtine o pensie de intretinere, intrucat intretinerea in natura nu mai exista.


Subzista infractiunea de amenintare , intrucat se creeaza o temere reala cu un "rau " , proferand asemenea amenintari.Faptul ca este studenta nu o absolva sa suporte rigorile legii , insa , acest fapt , poate fi apreciat , in anumite conditii , circumstanta atenunanta judiciara....

Lasand deoparte sfaturile juridice , care pot fi de folos sau nu , de ce nu aveti o discutie deschisa cu fiica dvs ? poate , in acest mod , aflati adevaratele motive ale supararii ei...Deseori problemele familiale se pot rezolva fara a implica institutiile de stat...

Ganditi-va si la impactul psihologic pe care l-ar avea asupra fiicei punerea in vederea a parasi locuinta ...

In asemenea situatii , in mod cert , exista o situatia conflictuala , care determina asemenea reactii ...e important a gasi adevaratele cauze ...

Deseori adolescentii au stari psihice proaste , care , din fericire , sunt unele pasagere ....dar trebuie sa existe o cauza .Poate dvs nu comunicati suficient sau eficace cu fiica dvs , nu o intelegeti , sau poate existe alte probleme de alta natura !


Succes.
Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Cum pot reclama o hartuire Anghelescu Anghelescu Buna ziua Fiica mea este plecata a munca , legal in Anglia. Sotul ramas aici, are probleme cu alcool si \\\\"alergie la munca\\\\". De cand sunt casatoriti , ... (vezi toată discuția)
,,vă dau în judecată!'' reprezintă o amenințare? Cretu Jan Marian Cretu Jan Marian Dacă zici cuiva \"Vă dau in judecată!\" Reprezintă o amenințare? Sau reprezintă faptul că de fapt îi spui că vei apela la lege dacă lucrurile nu se ... (vezi toată discuția)