avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1148 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ,,Vă dau în judecată!'' reprezintă o amenințare?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

,,Vă dau în judecată!'' reprezintă o amenințare?

Dacă zici cuiva "Vă dau in judecată!" Reprezintă o amenințare? Sau reprezintă faptul că de fapt îi spui că vei apela la lege dacă lucrurile nu se fac potrivit legii?
Eu personal consider că a zice acesta frază reprezintă faptul că te vei adresa justiției pentru ați apara un drept, iar dacă o zici, doar aduci la cunoștință ceea ce vei face.
După părerea mea este cam imposibil să fie considerată o amenințare atâta timp cât, nu se formulează și alte cuvinte gen.: Vedeți Dv!.. -No sa las lucrurile așa o să.. . Veți zbura de aici.. etc.

Dv ce părere aveți, vă rog lăsați comentarii Dv., dacă este posibil cine poate pune și articole de lege ar fi nemaipomenit.
-Vă mulțumesc pentru atenția și comentariile postate!
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 20:23, 12 Noiembrie 2019
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Va dau in judecata!
Ma adresez politiei
Altele asemenea
NU SUNT AMENINTARI!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Amenintarea cu sesizarea autoritatilor reprezinta o instiintare legala, legitima, nu este intrunit elementul constitutiv al infractiunii de amenintare.

5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este amenintare in sensul legii penale.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, in mod neindoielnic fapta nu constituie infractiunea de amenintare si nici delict civil.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar "...va dau afara din casa, ca nu mi-ati platit chiria!" este sau nu amenintare, avand acelasi inteles cu ".. va dau in judecata!", deoarece proprietarul, dpdv legal nu il poate scoate pe chirias din locatie, decat prin punerea in aplicare a unei hotarari judecatoresti de catre un executor? Exceptand amenintarile jignitoare sau cu violenta, nu mi se pare corect sa fie interpretata drept amenintare orice anuntare a unei repercusiuni asupra unei persoane, ca urmare a unei fapte rele a ei, pe motiv ca i se creeaza o temere, o presiune psihologica, din moment ce ea a creat motivul unei neplaceri sau presiuni celui care il ameninta; astfel nu ar mai fi loc prin tribunale...
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2019
iordantonio, utilizator

Alte discuții în legătură

Amenintarea cu legea. Emanuel333 Emanuel333 Buna seara! Am o intrebare despre amenintari. Amenintarea cu legea este o contraventie? (vezi toată discuția)
Calomnie și amenințări pe facebook. se pot face plângeri penale împotriva celor care fac asemenea lucruri? Ctin2015 Ctin2015 buna ziua , avand in vedere ca spatiul virtual a devenit din ce in ce mai nociv , doresc sa intreb ce masuri legale se pot lua impotriva celor ce ... (vezi toată discuția)
Jigniri pe facebook loveusa24 loveusa24 Va rog, am nevoie de ajutor. Daca insulta si calomnia au fost abrogate, iar cineva ma jigneste si ma ameninta public pe facebook, cum poate fi trasa la ... (vezi toată discuția)