Dacă zici cuiva "Vă dau in judecată!" Reprezintă o amenințare? Sau reprezintă faptul că de fapt îi spui că vei apela la lege dacă lucrurile nu se fac potrivit legii?
Eu personal consider că a zice acesta frază reprezintă faptul că te vei adresa justiției pentru ați apara un drept, iar dacă o zici, doar aduci la cunoștință ceea ce vei face.
După părerea mea este cam imposibil să fie considerată o amenințare atâta timp cât, nu se formulează și alte cuvinte gen.: Vedeți Dv!.. -No sa las lucrurile așa o să.. . Veți zbura de aici.. etc.
Dv ce părere aveți, vă rog lăsați comentarii Dv., dacă este posibil cine poate pune și articole de lege ar fi nemaipomenit.
-Vă mulțumesc pentru atenția și comentariile postate!
Amenintarea cu sesizarea autoritatilor reprezinta o instiintare legala, legitima, nu este intrunit elementul constitutiv al infractiunii de amenintare.
iordantonio
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Dar "...va dau afara din casa, ca nu mi-ati platit chiria!" este sau nu amenintare, avand acelasi inteles cu ".. va dau in judecata!", deoarece proprietarul, dpdv legal nu il poate scoate pe chirias din locatie, decat prin punerea in aplicare a unei hotarari judecatoresti de catre un executor? Exceptand amenintarile jignitoare sau cu violenta, nu mi se pare corect sa fie interpretata drept amenintare orice anuntare a unei repercusiuni asupra unei persoane, ca urmare a unei fapte rele a ei, pe motiv ca i se creeaza o temere, o presiune psihologica, din moment ce ea a creat motivul unei neplaceri sau presiuni celui care il ameninta; astfel nu ar mai fi loc prin tribunale...