avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintarea cu legea.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintarea cu legea.

Buna seara!
Am o intrebare despre amenintari.
Amenintarea cu legea este o contraventie?
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 20:45, 1 Iunie 2021
Amenințarea este faptă penală și reprezintă fapta de a amenința o persoană cu săvârșirea unei infracțiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere.
Ce înțelegeți prin "amenințare cu legea"?
Nu este o amenintare in sensul legii penale.
Inteleg ca cineva face un abuz impotriva mea si eu o sa raspund cu legea cu scopul de a impiedica acel abuz in a se produce.si eu o consider aducere la cunostinta nu bagare de teama. Ca teoretic e legitima aparare si daca acea persoana nu a produs un abuz in instanta eu sunt cel care plateste nu el ca trebuie sa dau cheltuieli de judecata, am zis ca fac plangere la control intern si ca contest amenda.

Cabinet de avocat Serni Viviana-Carmen a scris:

Amenințarea este faptă penală și reprezintă fapta de a amenința o persoană cu săvârșirea unei infracțiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere.
Ce înțelegeți prin "amenințare cu legea"?

Si plangere la control intern tot amenintare cu legea se pune ca daca se face un abuz asupra mea pot sa o interpretez ca legitima aparare?
Când cineva îți spune ca vei răspunde pentru faptele tale prin care ai încălcat legea nu este o "amenințare cu legea".Este normal sa răspunzi pentru faptele tale rele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

,,vă dau în judecată!'' reprezintă o amenințare? Cretu Jan Marian Cretu Jan Marian Dacă zici cuiva \"Vă dau in judecată!\" Reprezintă o amenințare? Sau reprezintă faptul că de fapt îi spui că vei apela la lege dacă lucrurile nu se ... (vezi toată discuția)
Cai de atac amenintari si injurii dansti1 dansti1 buna. as dori si eu sa ma indrume cineva ce cai de parcurs am daca o persoana juridica face amenintari telefonice la adresa mea,mentionand ca acea convorbire ... (vezi toată discuția)
Amenintari primite pe facebook fify1 fify1 Buna seara, de cateva zile ne confruntam cu o situatie dificila la locul de munca, mai exact am prins un coleg care fura bani din sertarele altor vanzatori. ... (vezi toată discuția)