avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Jigniri pe facebook
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Jigniri pe facebook

Va rog, am nevoie de ajutor. Daca insulta si calomnia au fost abrogate, iar cineva ma jigneste si ma ameninta public pe facebook, cum poate fi trasa la raspundere? Pe ce articole din codul penal sau civil, imi intemeiez actiunea?
Pt amenimtare se poate face plangere penala pt insulte o actiume in civil prin care puteti solicita daune morale
Lăsați articolele în seama specialiștilor acțiunile nu se formulează cu modele copiate de pe net.
Domnule avocat, asta inseamna ca fac 2 plangeri la parchet, una penala pt amenintare si una civila pentru insulta, sau este suficient o singura plangere la parchet in care trec si faptul ca am fost insultat, dar si amenintat?
Dle pt fapta penală adică pt infracțiunea de amenințare faceti la parchet ,Pt fapta care nu este prevăzută de legea penală adică pt insulta va puteti adresa instanței cu un proces civil.
Pentru ca sa fie intrunite elementele de tipicitate ale infractiunii de amenintare, aceasta trebuie sa fie in sensul legii penale. In ce anume consta amenintarea?
Amenintarile sunt de genul: ''sa te fereasca dumnezeu sa ne intalnim, ca vezi pe dracu'' sau ''spune-i lui ala ca sa vezi ce-i fac daca-l prind''. Din punctul dumneavoastra de vedere, aceste amenintari, nu pot fi luate in seama de catre autoritatile competente? Personal, mi-a creat o stare de temere. In oras trebuie sa intorc tot timpul capul in spate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Martie 2020
loveusa24, utilizator

Alte discuții în legătură

Este insulta sau calomnie? gn_iuliana gn_iuliana Buna ziua.In primul rand as vrea sa scuzati continutul obscen al urmatorului text,primit azi dimineata pe facebook.As vrea sa stiu daca constituie insulta,daca ... (vezi toată discuția)
Plangere insulte, jigniri pe email alexbbb alexbbb Buna seara, Ajutati-ma cu un sfat va rog, de cateva zile primesc emailuri cu jigniri si tot felul de insulte de la fosta sotie. Pot depunde plangere la ... (vezi toată discuția)
Calomnie și amenințări pe facebook. se pot face plângeri penale împotriva celor care fac asemenea lucruri? Ctin2015 Ctin2015 buna ziua , avand in vedere ca spatiul virtual a devenit din ce in ce mai nociv , doresc sa intreb ce masuri legale se pot lua impotriva celor ce ... (vezi toată discuția)