avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Jigniri pe facebook
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Jigniri pe facebook

Va rog, am nevoie de ajutor. Daca insulta si calomnia au fost abrogate, iar cineva ma jigneste si ma ameninta public pe facebook, cum poate fi trasa la raspundere? Pe ce articole din codul penal sau civil, imi intemeiez actiunea?
Cum probati? Aveti probe?
Amenintarile le face prin chiriasul dumnealui sau prin platforma facebook.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va puteti adresa politiei, cu o plangere prealabila, sub aspectul savarsirii infractiunii de amenintare.

Ameninţarea reprezintă fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere.

Aceasta se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.

Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este insulta sau calomnie? gn_iuliana gn_iuliana Buna ziua.In primul rand as vrea sa scuzati continutul obscen al urmatorului text,primit azi dimineata pe facebook.As vrea sa stiu daca constituie insulta,daca ... (vezi toată discuția)
Plangere insulte, jigniri pe email alexbbb alexbbb Buna seara, Ajutati-ma cu un sfat va rog, de cateva zile primesc emailuri cu jigniri si tot felul de insulte de la fosta sotie. Pot depunde plangere la ... (vezi toată discuția)
Calomnie și amenințări pe facebook. se pot face plângeri penale împotriva celor care fac asemenea lucruri? Ctin2015 Ctin2015 buna ziua , avand in vedere ca spatiul virtual a devenit din ce in ce mai nociv , doresc sa intreb ce masuri legale se pot lua impotriva celor ce ... (vezi toată discuția)