avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este insulta sau calomnie?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este insulta sau calomnie?

Buna ziua.In primul rand as vrea sa scuzati continutul obscen al urmatorului text,primit azi dimineata pe facebook.As vrea sa stiu daca constituie insulta,daca se pedepsete si ce as putea face in aceasta situatie.Mentionez ca am 40 ani si cel care a scris mesajul are 20 ani fiind o persoana cunoscuta a mea si a familiei mele,Conversation started today

7:42am
Expand
Show Images
Alex Oprea
Fa jegoaso esti si tu in stare sa cresti un retardat ... pe tine de jegoasa, daca nu pentru faza asta o sa o patesti rau, imi faci familia retardata , da la voi nu va uitati ca nu sunteti in stare sa cresteti un copil si cresteti caini? Nu va uitati ca beti mai mult decat un sat intreg? Pentru ce mi-ai zis tu mie o sa regreti toata viata , ca in Spania ajung eu si o sa dam ochii si sa vezi ce ma ... eu pe tine, avuti dracu care sunteti . Sa vedem ce ... o sa faci cand o sa ma vezi in oras mustacioasa dracu idioata.
Sent from Modelu, Calarasi, Romania
mesaj de dimineata pe facebook.


Interventie moderator: va acceptam scuzele, dar anumite cuvinte nu pot ramane totusi pe forum, astfel ca au fost editate. Multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Luni, 1 Decembrie 2014
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator
Atat calomnia cat si insulta nu mai sunt prevazute ca infractiuni in actualul cod penal,va ramane varianta formularii unei actiuni civile prin care sa solicitati daune morale pt atingerea adusa onoarei si personalitatii.Succes
Ar putea fi vorba de amenintare, banuiesc ca v-a creat o stare de temere acest mesaj
ART. 206 c.p.
Ameninţarea
(1) Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Ultima modificare: Luni, 1 Decembrie 2014
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Infractiunile sus amintite sunt dezincriminate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Jigniri pe facebook loveusa24 loveusa24 Va rog, am nevoie de ajutor. Daca insulta si calomnia au fost abrogate, iar cineva ma jigneste si ma ameninta public pe facebook, cum poate fi trasa la ... (vezi toată discuția)
Inselaciune sau hartuire adrianadelia adrianadelia Buna seara. Iubitul meu a stat cu o femeie timp de cativa ani, aceasta l-a ajutat cu bani. Precizez ca el este detinut. relatia dintre ei s-a stricat acum 1 ... (vezi toată discuția)
Calomnie anonimus1995 anonimus1995 Buna , ma numesc L.B , am 21 de ani si sunt din salaj. Am o relatie cu o fata de aici de aproximativ un an si 2 luni. Problema este ca tatal fetei se tot leaga ... (vezi toată discuția)