avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune sau hartuire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune sau hartuire

Buna seara. Iubitul meu a stat cu o femeie timp de cativa ani, aceasta l-a ajutat cu bani. Precizez ca el este detinut. relatia dintre ei s-a stricat acum 1 an cand am inceput relatia cu el, fara sa stiu de aceasta femeie. Am aflat curand de ea *ca ei mai tineau legatura, ea continua sa ii trimita bani uneori fara ca el sa ii solicite ajutorul. Am sunat-o intr-o zi, eu banuind ca mai este ceva intre ei. Acum ea i-a facut plangere penala pentru inselaciune impotriva lui spunand ca a stat cu ea doar pentru bani, imi tot trimite fel si fel de mesaje ea,cum ca va mai sta inchis etc. A inceput sa bata apropouri ca eu as fi complice eu nestiind ca el inca vorbea cu ea, in schimb vorbeau foarte rar o data la cateva zile. Din punct de vedere legal ne poate face ceva rau aceasta femeie ?
Din punctul meu de vedere nu poate fi vorba despre înșelăciune, câtâ vreme banii au fost trimiși cu scopul de a-l ajuta pe iubitul dvs. și nu au existat ceva înțelegeri între ei, afaceri prin care poată să apară infracțiunea de înșelăciune.Este un simplu ajutor financiar, după cum pare.Nu cred că este cazul să vă faceți griji.
La o adică îi pteți face dvs. acelei individe o plângere pentru hărțuire.
Din ceea ce am aflat despre ea, a avut sentimentee pentru ea primii 2 ani. Apoi nu stiu ce s-a intamplat intre ei. Tipa respectiva imi tot da mesaje de genul "iubirea nu e incriminata de lege. Stii ce e un complice in acest caz si cine e? Eu stiu" de azidimineata imi tot da mesaje de genul. El i-a adresat multe cuvinte la nervi, deoarece ea ma tot agreseaza cu mesaje si imi repeta ca el este un excroc. A atasat cateva "dovezi" la acea plangere, nu stiu in ce masura pot fi luate in considerare. Cert e ca ea ii tot cauta prezenta. El mi-a spus sa nu ma alarmez ca nu are ce sa ii faca, dar, imi fac griji pentru ca nu stiu ce e in capul ei. Mentionez potrivit spuselor ei pe facebook ca i-a promis ca il ajuta dupa despartire cu 500 lei lunar.
Ultima modificare: Joi, 30 Iulie 2015
adrianadelia, utilizator
Si eu sunt de parere ca nu poate fi vorba de infractiunea de inselaciune, asta a fost vointa ei la momentul respectiv, nic macar imprumut nu poate fi considerat la cum ati descris dvs.
Ultima modificare: Joi, 30 Iulie 2015
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Aceasta individa a vorbit foarte urat la adresa lui spunand ca ea considera ca a ajutat un "bolnav psihic, vierme, handicapat, jegos etc" tot felul de insulte. El s-a enervat si au inceput sa schimbe tot felul de replici dure. Asta intamplandu-se aseara. Apoi in diminata asta ma trezesc ca am mesaj de la ea ca a inaintat plangere penala.
Ultima modificare: Joi, 30 Iulie 2015
adrianadelia, utilizator
Inselaciune in sens penal nu poate fi.
Nici de prostitutie nu ar fi putut fi vorba si chiar si asa de ar fi ( doar teoretic intrucat practic nu imi rezulta) fapta a fost dezincriminata.

Plangerea ei nu va avea nicio finalitate sub aspect penal.

Alte discuții în legătură

Plangere penala - mesaje sms Florentina04 Florentina04 Buna ziua, Am nevoie de un sfat, daca primesc mesaje cu amenintari si injurii din partea cuiva pe telefonul mobil, pot depune plagere penala? Ar ... (vezi toată discuția)
Se poate obține un ordin de restricție dacă nu este vorba despre violență domestică? MadalinMcd MadalinMcd Buna ziua, se poate obține un ordin de restricție daca nu este vorba despre violență domestică? Ca sa înțelegeți corect, este vorba despre o fată ... (vezi toată discuția)
Intimidare in cursul procesului de divort AdrianSA AdrianSA Buna ziua, Ce pot sa fac in situatia in care ma aflu in proces de divort, sotia mi-a depus la parchet doua plangeri penale dintre care una a fost clasata ... (vezi toată discuția)