avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune sau hartuire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune sau hartuire

Buna seara. Iubitul meu a stat cu o femeie timp de cativa ani, aceasta l-a ajutat cu bani. Precizez ca el este detinut. relatia dintre ei s-a stricat acum 1 an cand am inceput relatia cu el, fara sa stiu de aceasta femeie. Am aflat curand de ea *ca ei mai tineau legatura, ea continua sa ii trimita bani uneori fara ca el sa ii solicite ajutorul. Am sunat-o intr-o zi, eu banuind ca mai este ceva intre ei. Acum ea i-a facut plangere penala pentru inselaciune impotriva lui spunand ca a stat cu ea doar pentru bani, imi tot trimite fel si fel de mesaje ea,cum ca va mai sta inchis etc. A inceput sa bata apropouri ca eu as fi complice eu nestiind ca el inca vorbea cu ea, in schimb vorbeau foarte rar o data la cateva zile. Din punct de vedere legal ne poate face ceva rau aceasta femeie ?
Singurul lucru pe care ea il evidentiaza e ca el a profitat de bunatatea ei si ca va plati ! In caz de nu va face nimic in legatura cu plangerea penala pot sa fac eu pentru hartuire? M-a disperat pur si simplu ...
Nici dvs. nu puteti face nimic.
Va multumesc pentru raspunsuri. Sper sa se rezolve intr-un final.
Daca reusiti sa demonstrati in ce consta temerea provocata de hartuire, atunci aveti sanse cu plangerea penala pentru aceasta infractiune.

Cod penal Art. 208 -Hărţuirea
(1) Fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.
(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala - mesaje sms Florentina04 Florentina04 Buna ziua, Am nevoie de un sfat, daca primesc mesaje cu amenintari si injurii din partea cuiva pe telefonul mobil, pot depune plagere penala? Ar ... (vezi toată discuția)
Se poate obține un ordin de restricție dacă nu este vorba despre violență domestică? MadalinMcd MadalinMcd Buna ziua, se poate obține un ordin de restricție daca nu este vorba despre violență domestică? Ca sa înțelegeți corect, este vorba despre o fată ... (vezi toată discuția)
Intimidare in cursul procesului de divort AdrianSA AdrianSA Buna ziua, Ce pot sa fac in situatia in care ma aflu in proces de divort, sotia mi-a depus la parchet doua plangeri penale dintre care una a fost clasata ... (vezi toată discuția)