avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Intimidare in cursul procesului de divort
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Intimidare in cursul procesului de divort

Buna ziua,

Ce pot sa fac in situatia in care ma aflu in proces de divort, sotia mi-a depus la parchet doua plangeri penale dintre care una a fost clasata dupa cercetatea prealabila iar pentru cealalta nici macar cercetarea prealabila nu a avut loc si ma tot sicaneaza spre a ma indimida, cu e-mail-uri in care imi "atrage" destul de des atentia ca sunt cercetat penal.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:28, 28 Octombrie 2016
Ce ați vrea sa faceți?
I-am raspuns politicos ca nu am fost si nu sunt urmarit penal si am rugat-o sa inceteze cu astfel de afirmatii. Intrebarea mea este daca din punct de vedere legal pot face ceva, in cazul in care voi primi in continuare astfel de "avertizari"?

Multumesc!
Dacă plângerile sunt depuse fără fundament real aveți dreptul de a face și dvs. plangere penala pentru inducerea în eroare a organelor judiciare.
Multumesc! Eu nu ma rafer la plabgerile propriu-zise, pentru care nu s-a dat nicio incepere a urmaririi penale, una fiind clasata iar alta nici macar nu a fost transmisa catre cercetare prealabila. Intreb ce as putea sa fac, daca pot face ceva pentru faptul ca sotia ma agaseaza cu mesaje in care ma acuza ca sunt "un urmarit penal"...?

Multumesc!
La randul dvs. puteti face o plangere penala pentru infractiunea de hartuire. Fireste ca va trebui sa demonstrati, ce temere aveti in privinta faptului ca sotia va "avertizeaza" ca sunteti cercetat penal, altfel plangerea va avea ca rezultat clasarea ei. Mai exista si posibilitatea blocarii e-mail-urilor primite de pe contul sotiei.

Cod penal Art. 208 -Hărţuirea
(1) Fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.
(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Alte discuții în legătură

Plangere penala - mesaje sms Florentina04 Florentina04 Buna ziua, Am nevoie de un sfat, daca primesc mesaje cu amenintari si injurii din partea cuiva pe telefonul mobil, pot depune plagere penala? Ar ... (vezi toată discuția)
Haituire la telefon adry-a adry-a Cum as putea sa opresc o persoana sa ma haituiasca telefonic, persoana pe care am intalnit-o pe un site de socializare si careia i-am dat nr. meu de tel. Nu ... (vezi toată discuția)
Se poate obține un ordin de restricție dacă nu este vorba despre violență domestică? MadalinMcd MadalinMcd Buna ziua, se poate obține un ordin de restricție daca nu este vorba despre violență domestică? Ca sa înțelegeți corect, este vorba despre o fată ... (vezi toată discuția)