Sotul meu ,desi aveam actele de casatorie din anul 1988 in anul 2004 parinti lui au hotarat sa-i treaca casa batraneasca lui, la notar si primarie a declarat ca este necasatorit si fara copii.Despartindu-ne in 2008 si avand partajul in 2010 la apartament Nu am avut nici un drept la casa batraneasca.
Cum as putea dovedi dupa atata timp ca acel act a fost eliberat FALS.]
Care este modalitatea de transmitere a dreptului de proprietate de la parinti la fiu/sotul dvs.? Ce act s-a incheiat la notar in 2004? Cotract de vanzare-cumparare?
Da socri mei iau facut act vanzare cumparare ,in care au declarat in acel act ca el era necasatorit .ceea ce dovedeste a fi falsa declaratia lor avand certificat de casatorie impreuna cu el si 2 copii.
Mergeti la un notar, avand la dvs. contractul de vanzare-cumparare, extras de carte funciara al casei, certificatul de castorie, hotararea judecatoreasca prin care s-a pronuntat divortul si buletinul/cartea de identitate.
Veti putea da o declaratie notariala, in baza acestor acte, prin care se va inscrie dreptul de proprietate si pe numele dvs. in Cartea Funciara a imobilului, fiind bun comun, dobandit in timpul casatoriei.
Certificatul de casatorie n-ar trebui sa-l mai aiba. NU cred ca se poate modifica unilateral un act cu doua parti... n-ar fi normal.
Casa a fost chiar cumparata de sot? A dat bani pe ea?
Nu am date suficiente, insa cred la o prima vedere ca e o donatie (deghizata sau nu in alt contract, nici nu mai conteaza) catre sot si nu vad cum anume sa obtineti ceva din acea casa; dealtfel, nimeni vreodata nu a facut-o a dv.
Daca agti investit in ea, e cam tarziu sa recuperati.
Daca sunteti suparata si voiati sa-i faceti probleme penale, cred ca s-a cam prescris raspunderea lui, adica iar e cam tarziu.
Daca stiati din 2010 despre casa, poate de mai devreme, poate trebuia de atunci sa intreprindeti ceva; drepturile neuzate se sting, mor.
Interesare
cornelia77bc
buna ziua,
sunt casatorita de 10 ani si de 6 ani locuiesc in apartamentul soacrei,iar anul acesta ia facut sotului meu contract de vanzare cumparare pe ... (vezi toată discuția)
Art 292 cod penal
irinuka2005
Buna ziua
M-ar intersa sa stiu care sunt riscurile in cazul in care cineva a dat o declaratie falsa incalcand art 292 cod penal.A dat o declaratie in care a ... (vezi toată discuția)