avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... interesare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

interesare

buna ziua,
sunt casatorita de 10 ani si de 6 ani locuiesc in apartamentul soacrei,iar anul acesta ia facut sotului meu contract de vanzare cumparare pe apartament dar a trecut ca fiul ei(respectiv sotul meu) nu este casatorit; neavand copii in caz de divort sau de deces am vreun drept la apartament?
Ultima modificare: Luni, 30 August 2010
cornelia77bc, utilizator
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 07:23, 1 Septembrie 2010
Dovada faptului ca sunteti casatorita cu sotul o faceti cu certificatul de casatorie. Casatoria este anterioara vanzarii? Ce scrie in certificat? Daca da, atunci apartamentul respectiv are caracterul bunurilor dobandite in timpul casatoriei, este un bun comun, iar in prezent aveti calitatea de proprietar in cota de1/2 impreuna cu sotul.
Au facut contractul la notar si l-au trecut pe sotul dvs. ca fiind necasatorit? Ce notar a autentificat un asemenea contract?

Da, aveti dreptul si la divort si la deces. Doar sa demonstrati ca erati casatoriti la data incheierii contractului.
categoric, da! a fost o naivitate din partea soacrei dvs sa creada ca in felul asta apartamentul nu intra in masa partajabila in caz de divort.. altceva era daca facea un act de donatie sotului dvs sau va cerea la incheierea actului de vanzare cumparare sa dati o declaratie ca acceptati faptul ca respectivul apartament sa fie doar bunul propriu al sotului dvs
Da, fiind vorba de un contract de vanzare cumparare bunul este comun si intra la partaj.
Faptul ca s-a trecut ca este necasatorit nu are relevanta juridica in procesul de partaj.

avocat Claudiu Lascoschi
buna seara.
solicitati rectificarea contractului de vanzare cumparare.
mergeti si la cartea funciara cu o copie legalizata a certificatului de casatorie sa se rectifice si acolo... asta in cazul in care ii vine sotului vreo idee...

Alte discuții în legătură

Juridic.. drepturi dupa casatorie Elisabeta nistor Elisabeta nistor M.ar interesa :In cazul in care nu sunt casatorita insa am un copil cu viitorul meu sot..purtand numele tatalui..iar acesta doreste bunurile (casa masina ... (vezi toată discuția)
Donare apartament droni droni Buna seara Am un unchi care doreste sa-mi treaca apartamentul pe nume, si cat traieste sa locuiasca in continuare in el. Cum e mai bine cu act de vanzare ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate palmargit palmargit Am divorţat în urmă cu 15 ani,în timpul căsătoriei am cumpărat împreună cu fostul meu soţ un apartament ,dar în contractul de vânzare cumpărare ca ... (vezi toată discuția)