buna ziua,
sunt casatorita de 10 ani si de 6 ani locuiesc in apartamentul soacrei,iar anul acesta ia facut sotului meu contract de vanzare cumparare pe apartament dar a trecut ca fiul ei(respectiv sotul meu) nu este casatorit; neavand copii in caz de divort sau de deces am vreun drept la apartament?
Dovada faptului ca sunteti casatorita cu sotul o faceti cu certificatul de casatorie. Casatoria este anterioara vanzarii? Ce scrie in certificat? Daca da, atunci apartamentul respectiv are caracterul bunurilor dobandite in timpul casatoriei, este un bun comun, iar in prezent aveti calitatea de proprietar in cota de1/2 impreuna cu sotul.
categoric, da! a fost o naivitate din partea soacrei dvs sa creada ca in felul asta apartamentul nu intra in masa partajabila in caz de divort.. altceva era daca facea un act de donatie sotului dvs sau va cerea la incheierea actului de vanzare cumparare sa dati o declaratie ca acceptati faptul ca respectivul apartament sa fie doar bunul propriu al sotului dvs
Da, fiind vorba de un contract de vanzare cumparare bunul este comun si intra la partaj.
Faptul ca s-a trecut ca este necasatorit nu are relevanta juridica in procesul de partaj.
buna seara.
solicitati rectificarea contractului de vanzare cumparare.
mergeti si la cartea funciara cu o copie legalizata a certificatului de casatorie sa se rectifice si acolo... asta in cazul in care ii vine sotului vreo idee...
Donare apartament
droni
Buna seara
Am un unchi care doreste sa-mi treaca apartamentul pe nume, si cat traieste sa locuiasca in continuare in el. Cum e mai bine cu act de vanzare ... (vezi toată discuția)