M.ar interesa :In cazul in care nu sunt casatorita insa am un copil cu viitorul meu sot..purtand numele tatalui..iar acesta doreste bunurile (casa masina etc)sa isi treaca pe numele sau inainte de casatorie (specific..totul facut impreuna)..ce drept as mai avea dupa casatorie eu ..daca acestea sunt trecute doar pe numele lui?
Explicati concret cum intelegeti dvs. termenul ”a trece pe numele lui bunurile” ????
Din punct de vedere juridic, acest lucru presupune un contract de vanzare-cumparare sau donatie.
Este evident, ca incheind un astfel de contract, dreptul de proprietate se transfera in totalitate catre cumparator.
Bunurile dobandite inaintea casatoriei sunt, si vor ramane mereu, bunuri proprii, indiferent de numarul anilor de casatorie sau de numarul casatoriilor.
Bunurile sunt deja proprii și în prezent, având în vedere că sunteți necăsătoriți.
Cine le-a cumpărat și are chitanța fiscală(probă doveditoare) este proprietarul de drept, și nefiind căsătorit este proprietar exclusiv.
Dacă le-ați cumpărat dvs, atunci le aveți în proprietate ca bunuri proprii.
Dacă le-ați achiziționat împreună, ar trebui să fiți trecuți amândoi pe chitanța fiscală.
`
Copii nu au drepturi la bunurile părinților, ci numai după decesul acestora devin moștenitori.
Fata dvs nu poate avea vreun drept la bunurile tatălui ei, și nici la bunurile dvs.
Concret..adica se va face un act de vanzare cumparare pe numele lui..din partea parintilor..pt casa care e ridicata la ei in curte...s nu vor ca eu sa intru in acele acte chiar daca suntem impreuna de 6 ani s avem s un copil
Codul civil
ContSters96930
Este adevarat ca daca ma casatoresc acum,deci ma cunun cu prietenul care il am dupa noul cod civil daca ne despartim el are dreptul la apartamentul meu pe care ... (vezi toată discuția)