M.ar interesa :In cazul in care nu sunt casatorita insa am un copil cu viitorul meu sot..purtand numele tatalui..iar acesta doreste bunurile (casa masina etc)sa isi treaca pe numele sau inainte de casatorie (specific..totul facut impreuna)..ce drept as mai avea dupa casatorie eu ..daca acestea sunt trecute doar pe numele lui?
Deci daca actele se fac inainte pe numele lui..iar apoi am sa fiu si eu pe acelasi nume..in cazul unui divort legal nu voi avea dreptu la nimik purtand acelas nume?
Vor fi toate bunurile lui proprii tot ce este cumpărat de el înainte de căsătorie, și în caz de divorț nu veți putea partaja nimic cu el.
Doar că veți fi pe numele lui, nu veți avea nici un drept de proprietate la bunurile lui proprii, că de asta se numesc bunuri proprii, pentru că sunt și vor rămâne numai ale lui.
Faptul ca aveți 1 copil împreună nu are nici o relevanță, așa cum v-am explicat mai sus.
Bunurile din proprietatea părinților sunt doar ale părinților, NU și ale copiilor.
Codul civil
ContSters96930
Este adevarat ca daca ma casatoresc acum,deci ma cunun cu prietenul care il am dupa noul cod civil daca ne despartim el are dreptul la apartamentul meu pe care ... (vezi toată discuția)