Am divorţat în urmă cu 15 ani,în timpul căsătoriei am cumpărat împreună cu fostul meu soţ un apartament ,dar în contractul de vânzare cumpărare ca proprietar este trecut numai el.Întăbularea apartamentului esta tot pe numele lui ,dar în actul de întăbulare este specificat că eu am cerut întăbularea apartamentului.Care este calea legală pentu a fi trecută şi eu în contractul de vânzare cumpărare a apartamentului ,menţionez că nu pot să fac cartea de identitate pe adresa respectivă pentru că mi se cere de către lucrătorii poliţiei să vină el să semneze că este de acord ca eu să locuiesc în acel apartament.Specific că după divorţ eu am primit dreptul de a locui în acest apartament iar el a fost evacuat.El este plecat din localitate şi nu mai păstrăm legătura.
Solicitati la notar indreptarea erorii strecurate in contract. Daca in sentinta de divort scrie ca in urma divortului ati ramas in posesia apartamentului teoretic cei de la evidenta ar trebui sa va faca buletinul.
In contract nu scrie ca sotul ( la vremea aia) e casatorit cu dvs ?
Nu aveti o hotarare prin care s-a dispus evacuarea sotului si ca dvs aveti dreptul de a locui acolo ?
Daca ati cumparat impreuna acel apartament, la data divortului sau dupa, puteati sa faceti un partaj prin notariat sau prin instanta. In dispozitivul sentintei trebuie sa fie mentionat cui apartine apartamentul. Daca in contract scrie ca se vinde doar lui, fara mentiunea de "casatorit" asa cum a spus dl. de mai sus, puteti sa solicitati notarului care v-a facut actul, in princiupiu, daca mai traieste, sau oricarui notar, pe baza sentintei si a datelor ca la data cumpararii erati casatorita cu fostul sot si solicitati indreptare de eroare materiala.
In dispozitivul sentintei de divort scrie si cand s-a incheiat casatoria. Pe contract este trecuta si data vanzarii/cumpararii. Pe unele contracte era trecut doar unul din soti dar undeva in cuprinsul contractului se mai gaseste si o chestie de genul cumoaratorul este casatorit/necasatorit/divortat/vaduv. Vedeti si ce scrie in sentinta in privinta apartamentului. Chiar daca nu s-a facut partajul, daca apartamentul este cumparat in timpul casatoriei aveti ambii soti o parte din el. Trebuie mergeti cu toate actele, sentinte, evacuare si ce mai aveti, din ce spuneti nu ar trebui sa fie o problema sa va faceti act de identitate.
De unde e cumparat apartamentul de la fostele R.A.G.L.T. - uri, de la o firma sau de la alte persoane fizice?
Apartamentul a fost cumpărat în anul 1994 de la Regia Autonomă de Gospodărie Locativă Gosmara R.A, iar întăbularea în anul 2007.
În contract nu este trecut că cumpărătorul este căsătorit.
În sentinţă scrie: instanţa urmează să atribuie în favoarea reclamantei şi a minorului beneficiul folosinţei spaţiului de locuit şi să dispună evacuarea pârâtului din acest spaţiu.
După ce s-a încheiat procedura de divorţ nu am reuşit să-l evacuez din apartament şi am început o altă procedură de evacuare în instanţă dar nu mai am sentinţa de evacuare pentru că am primit un singur exemplar şi i-am dat lui.De unde pot să fac rost de o copie de pe sentinţa de evacuare?
Am fost cu toate actele ce le am dar răspunsul a fost:nu se poate face nimic ,doar act provizoriu pe un an de zile.
Aceaşi problemă întâmpină şi băiatul meu ,cartea lui de identitate este expirat .
Specific că eu împreună cu copilul meu locuim în acest apartament de 23 de ani.
Partaj-evacuare
Borza
Soti divortati de 3 ani.Nu s-a facut partajul locuintei Ap. cu 2 camere la casa.Problema este urmatoarea pe contractul de vc si pe extrasul de cf este trecut ... (vezi toată discuția)