avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

buna ziua,revin cu o intrebare:daca fostul sot si tatal copiilor mei a acumulat o avere pe propietatea actualei sotii iar ea avand un copil dintr-o casatorie anterioara,averea lor lasand-o mostenire copilului dansei(copil vitreg al tatalui)copii lui legitimi mai au vreo sansa la mostenire?multumesc
Cel mai recent răspuns: oanacrissy , utilizator 12:57, 7 Ianuarie 2014
Bineinteles ca au dreptul la mostenire dupa tatal lor.
multumesc mult
clautugui a scris:

Bineinteles ca au dreptul la mostenire dupa tatal lor.

=D> Absolut adevarat
Insa ce bunuri sunt cuprinse in patrimoniul succesoral? E vorba de 1 leu sau de zece milioane?

oanacrissy a scris:
.. a acumulat o avere pe propietatea actualei sotii ...

:sorry: Habar n-am ce inseamna asta. Poate ne scrieti mai mult si ne explicati ce inseamna pentru d-voastra acumularea unei averi pe proprietatea altuia, apoi, promit ca va lamuresc si eu.

Ultima modificare: Joi, 21 Noiembrie 2013
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
haideti sa va explic cum sta situatia mai pe larg:tatal copiilor mei,recasatorit,dansa avand un copil dintr-o casatorie anterioara,ai mei au fost dati la o parte din viata acestuia,nemaiavand pretentia (eu)nici la pensia alimentara.tatal copiilor mei nu detine nimic in curtea lui(fara casa,fara masa,fara nimic)toata munca lor din italia e pe terenul dansei sau mai bine zis al casei ei parintesti.au firma,firma trecuta pe numele copilului ei,2 apartamente trecute tot pe numele copilului dansei.primesc mesaje de la dansa ca imi dezmosteneste copii si vorbe ff urate la adresa lor,iar eu revin cu intrebarea:daca el si-a adunat averea(masini,teren etc)in curtea dansei,copii mei au dreptul la mostenire sau nu?va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Maryzin Maryzin Buna ziua! As dori și eu câteva răspunsuri la niște situații legate de o succesiune, moștenire. Tatăl meu a fost căsătorit cu mama mea 45 de ani, ... (vezi toată discuția)
Succesiune mama vitrega si frate dupa tata mairyloy mairyloy buna seara va rog ajutati-ma sa inteleg. Tatal meu a fost casatorit avandu-ma numai pe mine varsta mea este de 38 de ani, s-a despartit de mama mea si m-a ... (vezi toată discuția)
Testament TeoDora72 TeoDora72 Buna ziua, As dori sa stiu ce valoare are un testament in urmatoarea situatie: fratele meu doreste sa intocmeasca un testament prin care toata partea lui de ... (vezi toată discuția)