avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit banca, amenintare executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit banca, amenintare executare silita

Buna ziua, am un credit la banca care a fost declarat scadent datorita faptului ca am ramas fara serviciu si nu am mai putut sa platesc ratele. Am fost sunat de la o firma de recuperari care mi-au spus ca acest credit a intrat in executare silita, urmand sa fiu contactat in viitor de un avocat pentru stabilirea bunurilor ce pot fi executate. Mentionez ca acest credit este de nevoi personale iar in functie de venituri familiale pe care le-am avut am mai platit cate putin.Vreau sa stiu ce urmari poate avea intarzierea platii ratelor si daca mai fac mici plati partiale poate fi anulata aceasta executare silita.Nu sunt rau platnic dar momentan situatia financiara nu i-mi permite sa ajung la zi cu plata ratelor.Multumesc
Cel mai recent răspuns: stef56 , utilizator 15:40, 21 Noiembrie 2013
Buna ziua,

Puteti incheia un angajament de plata cu creditorul in care sa va obligati sa platiti esalonat creanta. Nu mai puteti impune dvs sa platiti lunar, ei va pot executa oricand pe toata suma.
Este important si daca aveti bunuri imobile ce ar putea fi executate. Daca nu aveti, calculati 25% din valoarea veniturilor si comparati-o cu rata lunara ce ar trebui platita. Firma de recuparare nu va putea executa mai mult de 25%. Faceti o intelegeere cu ei pe 25% ca sa nu mai platiti si cheltuieli de executare silita.
1/3 nu este 25% ci 33.33% .:) atat pot executa silit. Doar ca... in cazul in care curg dobanzi si penalitati, banii aia vor fi pierduti toata viata. Niciodata nu se va putea achita creanta bancii.
un raspuns bun , il obtii, daca pui o intrebare buna
fara a da detalii despre data cand ati luat creditul, raspunsurile primite, pot sa nu va vina in ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog urgent-!!!!!!!!!!!! laura_75 laura_75 cred ca am gresit si am postat mesajul in alta parte .buna ziua am si eu o problema .am avut 2 credite la bcr care acum au fost vandute la o firma de ... (vezi toată discuția)
Banciile primesc angajament in scris de la datornici in care,datornicul se angajeaza ca ,va achita lunar o suma minima in contul datoriei ? neri neri In situatia in care,o persoana a imprumutat o suma de bani de la o banca,de vreo trei ani,iar intre timp a ramas fara serviciu neachitand pana acum aproape ... (vezi toată discuția)
Executare silita?? bob02008 bob02008 Buna ziua, am luat un credit de nevoi personale in 13.03.2013, in valoare de 21 000 lei, nu am girat cu nimic, ulterior am ramas fara serviciu, am platit 1-2 ... (vezi toată discuția)