avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schizofrenie-tutela sau curatela
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schizofrenie-tutela sau curatela

Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu o problema:
Niste rude ale mele au un titlu de proprietate pe care sunt trecute 2 persoane, dintre care una este internata intr-un centru medical fiind suferinda de schizofrenie. Cealalta persoana de pe titlul de proprietate vrea sa vanda un teren.
Pentru a putea sa o reprezinte pe cea care sufera de schizofrenie ce trebuie sa faca? Sa o puna sub interdicitie?sa instituie curator sau tutore?
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 10:27, 22 Noiembrie 2013
Trebuie sa va adresati instantei de judecata, pentru a pune sub interdictie judecatoreasca persoana bolnava , si sa solcitati, de asemenea, instituirea tutelei asupra acestuia.( dumneavoastra puteti avea calitatea de tutore, precum si orice alta persoana interesata, care nu prezinta interese contrare cu cele ale fiului dumneavoastra).


Instanta va trimite dosarul la Parchet pentru efectuarea cercetarilor.

Dupa primirea concluziilor procurorului , cererea va fi solutionata de instanta.

Vor avea loc audieri de catre procurorul de caz si va trebui sa prezentati doi martori, in vederea audierii.

In cadrul procesului va fi ordonata o expertiza medico-legala de apreciere si a lipsei de discernamant a fiului dumneavoastra.


Pana la solutionarea cererii de punere sub interdictie, puteti solicita numirea unui curator special.


Succes.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decadere din drepturi pentru o persoana alcoolica cu ciroza hepatica Cristinamihalache79 Cristinamihalache79 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu informatii privind procedura de decadere din drepturi pentru o persoana de 65 de ani care are ciroza hepatica din cauza ... (vezi toată discuția)
Mama cu probleme psihice mariana55_ro mariana55_ro buna ziua ! santem 2 frati ...mama este diagnosticata cu o boala grava ( nu mai are discernamant ) ...se impune ca unul dintre noi sa o reprezinte .........am ... (vezi toată discuția)
Punere sub interdictie? este singura solutie? sorina_h2004 sorina_h2004 Buna ziua, Baiatul meu a implinit 18 ani,are handicap grav cu insotitor,cod boala 5. Dupa ce am ridicat certificatul de grad mi s-a explicat ca singura ... (vezi toată discuția)