avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrebare - sanctiune munca la negru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrebare - sanctiune munca la negru

buna ziua ma numesc bogdan daniel din tg jiu am lucrat la un asa zis patron 1 luna de zile unde mi sa promis carte de munca ori contract ceea ce nu mi sa facut in data de 15 ,11,2013 am avut un accident de munca m-am taiat la picior cu un polidisc patronul punandu-ma sa mint ca m-am taiat acasa la un gard ceea ce am si facut spunandu-mi ca im da salariul care mia ramas de luat adica 400.ron ceace na facut tinp de o saptamana l-am sunat si nu vrea sa imi dea bani am fost si am loat certificat medico legal 16 zile si l-am dat in judecata spunetimi va rog sincer imi trbuie avocat pentru asa ceva ori nu am vreo sansa de castig ori nu [mentionez ca l-am dat in judecata pentru daune morale si inselaciune ] si as vrea sa va mai intreb sant pasibil eu cunva de vreo amenda ca am lucrat la negru nefiind vina mea ca nu m-ia facut carte de munca si ce poate pati el dati-mi un raspuns va rog la adresa mea de mail danielrafaelbogdan@yahoo.ro va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:57, 21 Noiembrie 2013
Codul muncii stabileste sancţiuni contravenţionale în cazul nerespectării unor obligaţii legale referitoare la relatiile de munca, cum ar fi : primirea la muncă a pâna la cinci persoane fără încheierea unui contract individual de muncă, potrivit art.16 alin.1, se va pedepsi cu amendă de la 10.000 la 20.000 de lei pentru fiecare persoană identificată.

Potrivit Codului Muncii, şi prestarea muncii de către o persoană fără încheierea unui contract individual de muncă se va pedepsi cu amenda de la 500 la 1.000 de lei.

Art. 260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
.....
e) primirea la munca a pana la 5 persoane fara incheierea unui contract individual de munca, potrivit art. 16 alin. (1), cu amenda de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru fiecare persoana identificata;
f) prestarea muncii de catre o persoana fara incheierea unui contract individual de munca, cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei;
.....
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca. ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca la negru silviu35 silviu35 CARE este legea care ii sactioneaza penal pe patronii cu 5 persoane prinse la negru. (vezi toată discuția)
Munca la negru?! noaghium noaghium Lucrez de doua saptamani intr-o locatie.La interviu mi s-a promis salariul minim plus bonuri.Sunt f. incantata de locul de munca,DAR,am aflat ca o colega a ... (vezi toată discuția)