avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Carti de identitate, acte de stare ... Copil nascut in Italia
Discuție deschisă în Carti de identitate, acte de stare civila, pasapoarte, vize

Copil nascut in Italia

Buna seara ma numesc Ioana si am o fetita de 1 luna.
Sunt aici de 10 ani,si sotul de 16 ani,sotul meu e cetatean albanez.
Vroiam sa stiu este obligatoriu sa fac certificatul romanesc,automat ce am nascut fata aici?
Nu e suficient numai pasaportul?
Tatal meu nu poate face in tara certificatul de nastere a fetei?
Cum pot declara fata,asa nu am probleme?
E posibil ca acest copil sa aibe 2 pasapoarte?Cel romanesc si albanez?
Si sa aibe cele 2 cetatenii?Si dupa 18 ani sa aibe si cetatenia italiana?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 16:00, 28 Noiembrie 2013
Va multumesc.
Cat timp dureaza sa iau certificatul de nastere si pasaportul?
Am inteles ca taxa pt CN e 150 si pt P e 100 de euro.
Daca platiti taxa de urgenta puteti obtine certificatul de nastere in 48 de ore. Ati scris ca fetita are doar o luna (sa fie sanatoasa!), cereti de la primarie extras multilingv dupa certificatul de nastere ca sa nu il mai traduceti pe acela pe care il are de la autoritatile italiene.
Fara taxa de urgenta dureaza 30 de zile sau mai mult.

Pentru pasaport veti avea mai mult de asteptat, termenul este de 2-3 luni.
La primarie mi-a dat numai estratto di certificato di nascita,atat.
Multumesc de informatii.
Buna dimineata!!
Am depus actele pt fata,pt certificat,nu mi-au zis nimic,am avut toate actele in regula,taxa e 155 euro,si mi-l da in 45 de zile.
Pe 13 ianuarie iau certificatul si depun pt pasaport.
Vroiam sa va intreb se poate face in regim de urgenta?
Nu pot astepta 3 luni pana e gata,obligatoriu in februarie maxim martie inceput trebuie sa plec in Albania,dar pasaportul daca mi-l da in 3 luni,e gata pe la jumatatea lui aprilie.
Cum pot face?
Va multumesc pentru raspuns.
Buna ziua,
Ma bucur ca ati reusit insa am o nedumerire: ati platit 30 euro in plus fata de 125 euro pretul inscrierii cat este prevazut in lista taxelor consulare. Asta inseamna ca ati platit pentru regim de urgenta, de ce v-or fi spus ca dureaza 45 de zile? Nu aveti doua chitante? Si daca da, ce scrie pe ele, ce reprezinta sumele achitate?

Pasaportul electronic nu poate fi eliberat in regim de urgenta. Daca nu primiti certificatul mai repede (ca sa va incadrati in maximul perioadei de eliberare, 90 de zile desi nu cred ca dureaza atat de mult) ii puteti face copilului pasaport temporar, valabil 1 an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecarea din romania inapoi in italia cu un copil in varsta de 1 an si 10 luni:proceduri...detalii ??? mihaela0620 mihaela0620 Buna ziua si felicitari pt.acest site.Sa trec la subiect.Acum sunt in Italia cu viitorul sot si cu fetita in varsta de 1 an si 10 luni si trebuie sa venim in ... (vezi toată discuția)
Probleme cu pasaport copil btmariuss btmariuss Buna ziua, am o problema si vreau sa ma lamuriti, daca puteti? O ruda a nascut in Italia anul trecut, copilul are in momentul de fata 8 luni. Are certificat ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie si documente necesare michimih michimih Buna ziua, eu locuiesc in Italia si sunt mama unei fetite de 8 luni care are cetatenie italiana, tatal fiind italian. In curand vom veni toti trei in Romania ... (vezi toată discuția)