avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare creante privind comisioane incasate din ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare creante privind comisioane incasate din activitatea de intermediere asigurari de viata

Am primit prin posta o notificare de plata de la o firma de recuperare creante,privind "comisioane initiale incasate si necuvenite din activitatea de intermediere asigurari de viata intre mine si o firma de asigurari". Am fost la ei agent de asigurari in perioada 2007-2008, dupa care mi-am incheiat activitatea la ei. Datoria mentioanta rezulta din anularea /lapsarea contractelor de asigurare pe care le-am incheiat eu cu cientii in perioada respectiva. Paragraful din contractul incheiat cu firma de asigurari este urmatorul:
" Agentul este olbigat sa ramburseze total sau partial comisionul primit daca polita pentru care acesta a fost platit este lapsta in primii trei ani de contract, iar comisionul cuvenit a fost calculat pe baza anualizata, in conformitate cu Procedura de Stabilire si Plata a Comisioanelor in vigoare. Rambursarea se va face in termen de 30 de zile de la data inregistrarii obligatiei de plata, in baza unei cerere(solicitare de plata) emise de "FIRMA DE ASIGURARE". Aceasta prevedere se va aplica si dupa terminarea acestui contract, dar termenul limita va fi de 15 zile. "FIRMA DE ASIGURARE" poate sa mareasca sau sa limiteze aceste obligatii ale Agentului. In plus, "FIRMA DE ASIGURARE" isi rezerva dreptul de a solicita dobanda legala aplicabila aspra obligatiei neachitate de catre Agent, precum si rambursarea oricarui cost privind recuperarea sumei datorate. De asemenea, "FIRMA DE ASIGURARE" va avea dreptul de a initia procedura legala de recuperare a sumelor datorate de catre Agenti, precum si dreptul de a vinde creantele unei terti persoane."
Conform acestui paragraf eu ar fi trebuit sa primesc o instiitare in termen de 15 zile de la lapsarea fiecarei polite, pt a inapoai comisonul primit pt acea polita. Dar nu am primit niciodata nimic in toti acesti ani. Astazi am primit pentru prima data aceasta instiintare de la firma de recuperare, in care mi se aduce la cunostita ca in termen de 7 zile trebuie sa inapoiez o anumita suma. In suma aceasta cu siguranta sunt incluse si dobanzi, aferente acelor prime. Am luat legatura cu ei dar nu au putut sa-mi dea nci explicatie in ceea ce priveste suma, de la ce polite provine, etc? Mi-au raspuns doar ca asa scrie in contractul de munca incheiat in 2007 cu firma de aigurari,(in paragraful pe care l-am scris mai sus) si ei m-au anuntat mai departe. Este normal sa se procedeze asa, nu ar trebui sa primesc niste explicatii, de unde provine suma care trebuie sa le-o returnez, pt ce polite a fost calculata, etc. Si in plus nu am primit niciodata nici o notificare de la firma de asigurari in toata aceasta perioada. In plus firma de asigurare a fost preluata de o alta firma de asigurare intre timp. Cum ma sfatuiti sa procedez?

Alte discuții în legătură

Notificare de plata de la o firma de recuperare creante BogdanDimi BogdanDimi As avea nevoie de ajutor in privintza unei notificari de plata venite din partea unei companii de recuperare creante. Situatia: In septembrie 2009 am fost ... (vezi toată discuția)
Returnarea comisionului agentului de asigurare alexandrion7 alexandrion7 Buna ziua, Sunt student, am 22 ani şi am lucrat ca agent de asigurări în urmă cu 1 an, am încheiat 2 poliţe de asigurare, mi-am luat un comision de 1000 ... (vezi toată discuția)
"comision de inchidere" contract leasing Soleirolia Soleirolia Buna, Sunt in faza de finalizare a unui contract de leasing (la termen, pe persoana fizica, pt. un autoturism achizitionat in 2005 dintr-o tara non UE), am ... (vezi toată discuția)