avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... NUP
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

NUP

Buna ziua si salutare tuturor celor care raspund intrebarilor pe acest site.As avea si eu o intrebare.
Oare este corect din punct de vedere legal sa primesti o comunicare de NUP asupra unor persoane din partea domnilor de la parchet la 6 luni de la inceperea procesului?
Tin sa fac precizarea ca aceasta comunicare mi-a fost facut la cererea mea expresa in timpul unei sedinte.
Oare ce urmaresc domnii reprezentanti ai Ministerului Public?
Sunt parte vatamata in acest dosar.

Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 19:34, 2 Aprilie 2009
Cum nu exista un termen limita pentru finalizarea urmaririi penale acest lucru este posibil, poate noul Cod de procedura penala va grabi lucrurile...
Pai,ce sa va spun. Se pare ca sunteti un caz fericit. Ma refer aici la termenul de doar 6 luni in care a-ti primit raspunsul.
Ca el nu va satisface,avind in vedere calitatea de parte vatamata, este alta discutie.
Nu am de unde sa stiu ce urmaresc domni de la M.P.

Detectiv Particular FILIP STELIAN
Actele de cercetare pot fi efectuate si pe o perioada mai indelungata de 6 luni .nu exista un termen determinat .
Daca dvs va considerati lezat de respectiva rezolutie de neincepere a urmaririi penale si considerati ca aceasta nu reflecta realitatea , aveti posibilitatea contestarii acesteia , in termen de 20 de zile de la comunicare , la procurorul care a efectuat supravegherea urmaririi penale sau la procurorul ierarhic superior.
Mentionez ca aceasta poate fi contestata chiar in instanta.
Am observat si eu cu surprindere ca asa procedeaza Parchetul desi este datoria lor sa informeze partile. Cunosc chiar mai multe cazuri de acest gen. Probabil se bazeaza pe ideea ca daca partile sunt interesate se vor adresa Parchetului cu o cerere de verificare a stadiului lucrarilor.
GHITA FLORIN a scris:

Oare este corect din punct de vedere legal sa primesti o comunicare de NUP asupra unor persoane din partea domnilor de la parchet la 6 luni de la inceperea procesului?
Tin sa fac precizarea ca aceasta comunicare mi-a fost facut la cererea mea expresa in timpul unei sedinte.
Oare ce urmaresc domnii reprezentanti ai Ministerului Public?
Sunt parte vatamata in acest dosar.

Inteleg ca a inceput o judecata in instanta? Cum, daca a dat NUP?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procurorul poate refuza sa efectueze urmarirea penala dispusa de instanta? Micaly Micaly Am inregistrat la Parchetul de pe langa Tribunal o PP pe numele lui X ce a fost solutionata cu NUP. In termenele legale, 278 Cpp am facut plangere impotriva ... (vezi toată discuția)
Desfiintare rezolutie Adelina t Adelina t Am si eu o nelamurire..................situatia ar fii urmatoarea: Printr-o rezolutie a parchetului de pe langa tribunal se dispune neinceperea urmaririi ... (vezi toată discuția)
Cum atac un n.u.p. gabi33 gabi33 Va rog sa-mi spuneti cum,unde si in cat timp de la comunicarea rezolutiei de nup o pot ataca?Eu sunt parte vatamata. (vezi toată discuția)