avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cod penal - transfer din penitenciar Spania in ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cod penal - transfer din penitenciar Spania in Romania, liberare conditionata

buna ziua
daca un roman a fost judecat in inchisoarea din Spania la 12 ani si el a executat 7 ani si jum din pedeapsa si ar dori sasi faca transferul in inchisoarea din Romania el poate iesi conditional afara din inchisoarea din Romania
Nu cunosc legile
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 18:26, 22 Noiembrie 2013
Codul penal:

Liberarea conditionata

Art. 59. - Dupa ce a executat cel putin doua treimi din durata pedepsei in cazul inchisorii care nu depaseste 10 ani sau cel putin trei patrimi in cazul inchisorii mai mari de 10 ani, condamnatul care este staruitor in munca, disciplinat si da dovezi temeinice de indreptare, tinandu-se seama si de antecedentele sale penale, poate fi liberat conditionat inainte de executarea in intregime a pedepsei.
In calculul fractiunilor de pedeapsa prevazute in alin. 1 se tine seama de partea din durata pedepsei care poate fi considerata, potrivit legii, ca executata pe baza muncii prestate. In acest caz insa, liberarea conditionata nu poate fi acordata inainte de executarea efectiva a cel putin jumatate din durata pedepsei cand aceasta nu depaseste 10 ani si a cel putin doua treimi cand pedeapsa este mai mare de 10 ani.
Cand condamnatul executa mai multe pedepse cu inchisoare care nu se contopesc, fractiunile de pedeapsa aratate in alin. 1 se socotesc in raport cu totalul pedepselor. In aplicarea dispozitiilor alineatelor precedente se are in vedere durata pedepsei pe care o executa condamnatul.

Va trebui sa execute cel putin 9 ani si sa indeplineasca si restul conditiilor prevazute mai sus.
domnule avocat
el este detinut in spania si indeplineste toate conditiile impuse de Spania iesa la doua luni afara de permis 6 zile munceste are mai multe iesiri cu educatorul la implinirea a mai multor sarcini adica curatenie in folosul comunitatii si prestarea muncii in constructii la biserici si casele parohiala. A facut mai multe cursuri urmeaza cu strictete tratamentul impus de psiholog si respecta cu strictete toate regulile impuse de inchisoarea din Spania si nici nu vor sai acorde eliberarea conditionala. Eu nu cunosc legile spaniole
va rog frumos sami dati un raspuns
Va multumesc
Daca e vorba de internare psihiatrica obligatorie, in multe tari asta nu este pe un numar de ani, ci iese cand este considerat vindecat. Se pot aplica pedepse combinate de inchisoare pe un numar de luni/ani cu internare psihiatrica obligatorie. Plus ca in Spania pot fi alte reguli referitoare la liberarea conditionata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Libertate conditionala ! AlexLovin09 AlexLovin09 O prietana are de facut 3 ani si 3 luni de pedeapsa, si de cand a intrat pe 5 martie 2009 munceste in continu si are buna purtare ! As vrea si eu sa stiu cam ... (vezi toată discuția)
Eliberare conditionata - conditii, dupa cat timp maria_87 maria_87 O persoana are de executata 3 ani si 6 luni pentru furt calificat poate sa beneficieze de o eliberare conditionata?(aceea in care ar trebui sa execute 1/3 din ... (vezi toată discuția)
Eliberare conditionata pici80 pici80 daca am de executat 3 ani 6 luni cand pot sa cer eliberarea conditionata? (bineinteles cu purtare buna si daca e posibil cu zile lucrate) (vezi toată discuția)