avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Care este actul normativ?
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Care este actul normativ?

in ce act normativ sunt reglementari cu privire , ca pt unele meserii sa solicitam unele autorizatii speciale ?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:13, 22 Noiembrie 2013
LG 319/2006 Art. 13. - In vederea asigurarii conditiilor de securitate si sanatate in munca si pentru prevenirea accidentelor de munca si a bolilor profesionale, angajatorii au urmatoarele obligatii:
i) sa ia masuri pentru autorizarea exercitarii meseriilor si a profesiilor prevazute de legislatia specifica;

De citit si HG 1425/2006 art 15 alin.1 punctul 12.
HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare,
-art. 15 al.(1) Activitatile de prevenire si protectie desfasurate prin modalitatile prevazute la art. 14 in cadrul intreprinderii si/ sau al unitatii sunt urmatoarele:
pct.12. evidenta meseriilor si a profesiilor prevazute de legislatia specifica, pentru care este necesara autorizarea exercitarii lor.
Legea ssm nr. 319/ 2006 art.13 lit.i) se refera la autorizatii care se obtin prin grija firmei si pe cheltuiala aceteia, pentru lucratori, de la institutii ale statului (ISCIR - sudori, macaragii, stivuitoristi, fochisti, etc., autoritatea de reglementare in domeniul gazelor, autoritatea de reglementare in domeniul energiei, etc.), dar si de autorizari interne, in cadrul firmei (legatori de sarcina si semnalizatori de macara, electricieni, electrocaristi, etc.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

meseriilor ºi profesii prevãzute de legislaþia specificã, pentru care este necesarã autorizarea exercitãrii lor dumas34 dumas34 Conform HG 1425/2006 ART.15, ALIN 12 PREVEDE EVINETA meseriilor şi a profesiilor prevăzute de legislaţia specifică, pentru care este necesară autorizarea ... (vezi toată discuția)
Cine verifica autorizatiile de stivuitorist ? vlahimir vlahimir Buna ziua, As dori sa aflu cine anume verifica existenta sau absenta autorizatiei de stivuitorist a unei persoane si unde se poate face o sesizare legata ... (vezi toată discuția)
Angajare stivuitor secareanuioan secareanuioan pot conduce un stivuitor daca am carnet cat b si diploma de mecanic utilaje cale terasamente (vezi toată discuția)