avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare stivuitor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare stivuitor

pot conduce un stivuitor daca am carnet cat b si diploma de mecanic utilaje cale terasamente
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:26, 16 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stivuitoristii sunt autorizati de catre ISCIR/firmele autorizate in acest sens.

Autorizatia emisa de catre ISCIR ii da dreptul persoanei respective sa presteze activitatea/ meseria de stivuitorist.

Exercitarea fara drept a unei profesii sau activităţi pentru care legea cere autorizaţie ori exercitarea acestora în alte condiţii decât cele legale poate fi sanctionata decatre institutiile competente.(Politie, Parchet, ITM )

Legea 319/2006
Art.13
În vederea asigurării condiţiilor de securitate şi sănătate în muncă şi pentru prevenirea accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale, angajatorii au următoarele obligaţii:
......
i) să ia măsuri pentru autorizarea exercitării meseriilor şi a profesiilor prevăzute de legislaţia specifică;
.....

Art.39
.......
(4) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 4.000 lei la 8.000 lei încălcarea dispoziţiilor art. 12 alin.(1) lit. a) şi b), art. 13 lit. a), d) – f), h) - m) şi o), art. 20, art. 29 alin. (1) lit. a) şi ale art. 32 alin. (2) .
....

Codul penal
Art. 348 - Exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi

Exercitarea, fără drept, a unei profesii sau activităţi pentru care legea cere autorizaţie ori exercitarea acestora în alte condiţii decât cele legale, dacă legea specială prevede că săvârşirea unor astfel de fapte se sancţionează potrivit legii penale, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.




Mecanicul utilaje cale terasamente este si acesta autorizat de catre ISCIR, dar nu pentru meseria de stivuitorist, motiv pentru care este necesara o noua autorizare pentru stivuitorist, posibil insa, fara curs de calificare/ perfectionare. Hotararea o poate lua doar ISCIR teritorial, emitentul ambelor feluri de autorizatii.
De mutat al ssm-protectia muncii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
secareanuioan a scris:

pot conduce un stivuitor daca am carnet cat b si diploma de mecanic utilaje cale terasamente


In speta, nu puteti face asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie stivuitorist iscir byiutzis byiutzis Buna ziua, Am si eu o problema. Sotul meu este anajat iar firma angajatoare l-a trimis in urma cu cativa ani (in 2011) la un curs de specializare de ... (vezi toată discuția)
Ajutor sau un sfat va rog. Sheamy Sheamy Buna ziua. La firma care lucrez patronul are niste rude pe diferite posturi, persoanele care sunt in depozitul firmei foloseste cand are nevoie de stivuitor. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, care este amenda pentru manevrarea stivuitorului fără ... nicu940503 nicu940503 Buna ziua, care este amenda pentru manevrarea stivuitorului fără autorizație? (vezi toată discuția)