avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Traducator autorizat in Italia
Discuție deschisă în Traduceri

Traducator autorizat in Italia

Buna ziua,
Nu stiu daca ma puteti ajuta cu ceva, dar eu incerc...Stie careva cum se obtine autorizatia de traducator romana-italiana-romana in Italia sau care sunt conditiile?
Mentionez ca muncesc aici de vreo 7 ani ca secretara/responsabil personal si fac si un pic de contabilitate primara. De-a lungul timpului, nu am deprins accentul italian cu mare succes, insa limba o scriu si o vorbesc destul de bine.

Va multumesc

Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 18:29, 23 Noiembrie 2013
Buna,

In italia, pentru a deveni traducator si a profesa ca atare, se poate incepe o astfel de cariera doar daca ati terminat un liceu sau facultate profil specific.
[ link extern ]

Ce mai simpla cale ar fi sa veniti in Romania sa sustineti examenele organizate de Ministerul Culturii si Cultelor pentru a obtine certificatul de traducator care este recunoscut in Italia si in baza carui, ati putea avea acces la o activitate in domeniul traducerilor.
Detalii despre organizarea examenelor de catre MCC: [ link extern ] /
:luck:
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pregatire examen limbã strainã mariana21 mariana21 Bun gasit tuturor, as dori un sfat despre preagtirea pentru examenul de limba straina, respectiv de limba italiana, desi cred ca tipologia poate fi ... (vezi toată discuția)
Certificat traducãtor - examen limba francezã ysaraisa ysaraisa Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu exemple de subiecte pentru obtinerea certificatului de traducator autorizat in limba franceza? eu am obtinut DALF-ul ... (vezi toată discuția)
Subiecte examen limba italianã cppc solomon_bc solomon_bc Buna sera, as dori sa dau examenul de traducator autorizat-lb.italiana si caut cu disperare pe net orice legat de acest subiect...modele de subiecte ,etc ... (vezi toată discuția)