avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Pot solicita cadastru si intabulare in regim de ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Pot solicita cadastru si intabulare in regim de urgenta dupa ce au fost depuse actele in regim standard?

Va adresez rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea problema. Am depus actele pentru efectuarea cadastrului si intabulare la o firma in urma cu o luna de zile. Reprezentantul firmei mi-a comunicat, ulterior, ca dosarul meu a primit termen data de 25 noiembrie. Dat fiind faptul ca aceasta dată este luni, am telefonat astăzi să văd cum procedăm ca luni să intru în posesia actelor (precizez că în baza termenului menţionat de el am încheiat un precontract pentru vânzarea apartamentului respectiv până la o anumită dată). Reprezentantul firmei respective a avut o ieşire isterică la telefon, mi-a spus că nu înseamnă nimic termenul de 25 noiembrie, că poate dura şi 3-4 luni şi că nu este problema lui că eu am încheiat acel precontract. În prima fază m-am speriat că am încăput pe mâna unor borfaşi, mai ales că documentaţia pe care le-am dat-o constă în acte legalizate, deci nu doar simple copii. Pe de altă parte, nici măcar nu mi-a dat factură şi chitanţă pentru avansul perceput de la mine (deşi suma pe care am platit-o se regăseşte menţionată în contract).
Aş vrea să ştiu dacă există acum posibilitatea să achit, la Oficiul de Cadastru, taxa pentru urgenţă, pentru a putea primi documentaţia în timpul util pentru mine, şi dacă acest demers poate fi făcut de mine personal sau prin intermediul altei firme, fără a mai apela la firma iniţială.
Vă mulţumesc mult
Cel mai recent răspuns: alex68 , utilizator 22:05, 24 Noiembrie 2013
Termenul initial a fost acordat de OCPI, acesta avand in vedere gradul de incarcare cu lucrari a registratorilor si nu cred ca s-ar putea face lucrarea in regim de urgenta in ziua cand intra pe rol....Mai bine mergeti acolo si vorbiti cu registratorul care se ocupa de dosarul dvs si vedeti ce spune acesta. In principiu, contra cost ar trebui sa fie posibila urgentarea solutionarii.....success!
Buna ziua
V-as recomanda in prima faza sa solicitati de la firma de cadastru nr. de inregistrare a documentatiei la OCPI ( factura sau chitanta plati taxei normale), sa verificati ulterior pe siteul ANCPI starea lucrari si daca intradevar termenul de solutionare este pe 25 noiembrie.
De regula OCPI respecta termenele prevazute, dar sunt si cazuri cand pot aparea probleme sau completari la dosar si atunci termenul initial poate fi decalat.
Se poate plati o taxa de urgenta ulterior depuneri initiale si termenul de avizare va fi scurtat.
Aceasta taxa este de 5 ori mai mare si poate fi depusa de catre solicitantul cererii initiale, inclusiv de dumneavoastra in calitate de proprietar.
Vă mulţumesc foarte mult. Aşa voi proceda.
Cu scuzele de rigoare, vă mai rog să-mi răspundeţi la o întrebare. Persoana care a venit să facă măsurătorile la mine acasa (pentru cadastru) a venit cu un contract semnat şi ştampilat, în alb, semnat de expertul cadastral, însă măsurătorile nu le-a făcut expertul cadastral din contract, ci - aşa cum am spus - o altă persoană, respectiv fiul dnei expert cadastral, cel care a venit acasă. Pe dna expert cadastral nu am văzut-o niciodată. Este legal să procedeze aşa, ea să apară pe contract, însă măsurătorile să le facă altă persoană, al cărei nume nu apare nicăieri? Va mulţumesc foarte mult şi vă rog să-mi răspundeţi la această întrebare.
Persoana autorizata( expert cadastru) trebuie sa participe la masuratori, constata situatia existenta in teren si isi asuma raspunderea pentru intocmirea documentatiei prin stampila si semnatura.

Alte discuții în legătură

Memoriu semnat de 111 experti tehnici judiciari topo-cadastru 10 iulie 2011 Mirela Dorina Bogatu Mirela Dorina Bogatu MEMORIU Cu privire la continutul “REFERATULUI DE APROBARE” emis de ANCPI si MINISTERUL JUSTITIEI prin ........– SECRETAR DE STAT si ... (vezi toată discuția)
Pentru intabularea unui teren dintr-un judet ma pot adresa unui birou de cadastru din alt judet? iulianadonose iulianadonose Vreau sa fac intabularea unei suprafete de teren intravilan aflat pe teritoriul unei localitati din jud. Galati,ma pot adresa unei unitati cadastrale din alt ... (vezi toată discuția)
Carte funciara viorel_georgescu53 viorel_georgescu53 in urma cu 2 luni am apelatt la serviciile unui inginer caastrist pentru a intocmi carte funciara necesara la programul \"casa verde\"A venit a masurat am ... (vezi toată discuția)