avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... carte funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

carte funciara

in urma cu 2 luni am apelatt la serviciile unui inginer caastrist pentru a intocmi carte funciara necesara la programul "casa verde"A venit a masurat am platit 200 lei avans(fara chitanta sau bon fiscal evident) si mi s-a spus ca in cca 3 saptamani lucrarea o sa fie gata si ca o sa mai trebuiasca sa achit inca 700 lei.Nici pana in ziua de azi 29.07.2011 nu am primit cartea funciara.Am sunat si mi s-a spus ca nu au iesit toate "actele de la prefectura"Am urmatoarele nelamuriri: 1 pretul nu este prea mare??; 2Intrucat a trecut prea mult timp si "programul casa verde s-a dus"...pot invoca acest fapt si sa "negociez tariful??care practic nu mi s-a comunicat de la inceput, dar pe care l-as fi achitat daca lucrarea ar fi fost intocmita in termenul de 3 sapt. cum mi -a spus initial si in care m-as fi incadrat la depunerea dosarului "casa verde"???Ma gandesc sa nu mai achit cei 700 lei. sa pierd cei 200 lei si sa refac lucrarea la anul, sau ceea ce a fost facut ramane facut??si se va regasi in argiva agentie de cadasrtu???Aceste persoane abilitate sa intocmeasca documentatia de cadastru nu au obligatia de a emite factura si bon fisca ??/ Multumesc pt intelegere si eventualele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 05:29, 30 Iulie 2011
In principiu, daca actele erau in regula in 3 saptamani trebuia sa aveti lucrarea intabulata.
Daca actele nu erau in regula vi se dadea un raport de completare.
Nu este posibil ca o documentatie cadastrala sa dureze atat ... ar trebui sa verificati daca acea persoana mai e PF autorizata.
In general factura si chitanta vi se dau in momentul in care vi se preda lucrarea.
Poate ar trebui sa mergeti in audienta la directorul OCPI din judetul respectiv, macar asa o sa puteti verifica daca respectiva PFA a introdus ceva date rezultate din masuri in baza de date.
multumesc -am impresia ca au "probleme" de concediu de odihna, vacanta ceva-am verificat P.F este autorizata si apreciata pe plan local, dar faptul ca m-a taraganat si nu mi s-a dat lucrarea in timp util m-a facut sa pierd inscrierea in programul "casa verde" acum...ce sa mai fac ...la anul o sa-i duc si eu cu vorba cu plata cateva luni...Inca o data multumesc pt timpul acordat si pt precizari.
Ce inseamna "a intocmi cartea funciara"?
Masuratorile respective , efectuate de catre expertul topo-cadastral si intocmirea planului de amplasament al imobilului.Pe baza acestui plan, al actelor de proprietate se depun acestea la Biroul de carte funciara de care depindeti.
Toate acestea dureaza, inclusiv ca pret-documentatia cadastrala in sine, taxa de intabulare(numai aceasta este de 1,5 milioane lei-conform tarif ANCPI), Cereti respectivului expert care se ocupa de lucrarea d-voastra, nr. de inregistrare cu care a depus lucrarea la OCPI-asa veti putea si d-voastra sa verificati stadiul lucrarii.
Si intr-adevar, poate trebuia depus si un raport de completare(si asta intr-un termen, in caz ca dosarul era incomplet).Ca valoare, suma pe care v-a cerut-o expertul , nu este mare-dar nu acest lucru ar trebui sa va preocupe ci faptul de a avea o lucrare bine executata, care sa nu fie respinsa , la intabulare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare ceangau vasile ceangau vasile costa o intabulare pentru o casa la tara cu 2 camere???si unde trebuie sa ma adresez?? (vezi toată discuția)
Teren...in cartea funciara !? gigelas gigelas Buna seara, Un teren,care este cuprins intr-un titlu de proprietate,este trecut in cartea funciara din oficiu ? Inseamna ca are cadastru facut ? Impozitele ... (vezi toată discuția)
Actualizare intabulare marc55 marc55 Buna ziua. In anul 2005 am facut la oficiul de cadastru incheierea de intabulare a unei proprietati obtinute in uram actului de vanz -cump.aceasta a fost ... (vezi toată discuția)