avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Termen de pastrare dosare civile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Termen de pastrare dosare civile

Buna seara,

Ma intereseaza va rog care este legea care reglementeaza termenul de pastrare
al dosarelor civile avand ca obiect partajele succesorale aleTribunalelor.
Precizez ca ma intereseaza un dosar civil din anul 1973 al Tribunalului Arges avand ca obiect partaj succesoral.
Tribunalul spune ca aceasta arhiva se afla la Arhivele Nationale, iar de la Arhive am primit un raspuns competent si anume: arhiva Tribunalului detinuta de dansii este pana in anul 1968 inclusiv, tot ce este ulterior acestui an se afla in arhiva Tribunalului.
De asemenea, tot de la Arhivele Nationale mi s-a comunicat ca aceste doare au termen de pastrare permanent, lucru care pare prefect logic, in sensul ca, fiind vorba despre partaj judiciar care presupune efectuarea de expertize judiciare, daca nu ar fi pastrate permanent atunic nu se pot pune in aplicare hotararile.
In concluzie, as aprecia daca cineva imi poate indica ce lege reglementeaza aceasta situatie.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Cati ani este pastrat un dosar penal in arhiva? ken ken Am cautat aceasta informatie pe internet, dar n-am gasit un raspuns cert. Pentru ce perioada este arhivat un dosar penal? Credeti ca e posibil sa mai gasesc in ... (vezi toată discuția)
Arhivele instanþelor dumutaadrianred dumutaadrianred Buna seara,am o intrebare, datele se sterg din arhivele judecatoriilor,tribunalelor? de exemplu, o sentinta de divort care a fost data de acum 23 de ani, se ... (vezi toată discuția)
Arhiva sentinte penale vechi puideurs puideurs Cine ma poate ajuta sa-mi spuna la ce arhiva gasesc o sentinta penala pronuntata in anul 1957 de Tribunalul Popular al Raionului 1 Mai Bucuresti ? (vezi toată discuția)