avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Aplicarea facultativa in ncp
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Aplicarea facultativa in ncp

imi poate spune cineva daca va mai fi legea cu aplicarea facultativa a pedepsei in ncp?sau banuiesc ca mai tre sa astept pana intra in vigoare ca pana in februarie 2014 mai au timp sa modifice legi....datimi va rog o parere.multumesc!
Cel mai recent răspuns: alinadaniela87 , utilizator 13:10, 25 Noiembrie 2013
Nu. In legea 187/2012 se renunta la aplicarea facultativa a pedepsei in ncp.

"Art. 4
Pedeapsa aplicata pentru o infractiune printr-o hotarare ce a ramas definitiva sub imperiul Codului penal din 1969, care nu depaseste maximul special prevazut de Codul penal, nu poate fi redusa in urma intrarii in vigoare a acestei legi."
da a fost sub imperiul vechiului cod penal si depaseste maximul pedepsei.ce ma intereseaza pe mine...inafara faptului ca i se scade la acel maxim pot beneficia de art 15.din vechiul cod penal ca si lege favorabila in contestatie la executare?pot cere acest lucru sau.. nu?multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimați membri ai acestui forum, vreau să declar un articol ... artemis84 artemis84 Stimați membri ai acestui Forum, Vreau să declar un articol ca fiind neconstituțional. Cu alte cuvinte, vreau să ridic o excepție de ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal 2014 Man26 Man26 Ce efecte are noul cod penal la o condamnare definitiva dupa vechiul cod la o pedeapsa de 2 ani cu suspendare si 4 de reabilitare pt faptele de furt calificat ... (vezi toată discuția)
Aplicarea legii penale mai favorabile musatcristina musatcristina buna ziua ma poate ajuta cineva cu o explicatie privind aplicarea legii penale mai favorabile - noul cod penal - in cazul unei condamnari definitive de 4 ani? ... (vezi toată discuția)