avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... inselaciuni, intrarea noului cod, contopire
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

inselaciuni, intrarea noului cod, contopire

buna ziua
am o pedeapsa de 2 ani cu suspendare si una de 3 ani sub supraveghere.
mai am 2 procese pt inselaciune cu prejudiciu achitat in ambele dosare..daca tin pe rol pana intrarea noului cod ce se intampla? primesc o achitare? sau e degeaba sa tergiversez dosarele ca oricum se contopesc cele doua pedepse si se adauga un spor si va fi cu executare?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 10:07, 26 Noiembrie 2013
Dacă pedeapsa rezultată în urma contopirii nu depăşeşte 3 ani, instanţa poate aplica tot dispoziţiile de la art. 86^1, sporul este la aprecierea instantei.
iar daca odata cu intrarea noului cod dosarele s pe rol, iar am impacat cu persoanele vatamate ce se intampla? (conform NCPP impacarea inlatura raspunderea penala)..va fi o achitare sau incetarea procesului penal? tot se adauga spor sau inceteaza procesul penal si raman cu cele doua pedepse? respectiv 2 ani si 3 ani suspendare.....
Conform NCP, daca va impacati, instanta pronunta incetarea procesului penal.
Inşelăciunea

Art. 244. - (1) Inducerea in eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, in scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani.

(2) Inşelăciunea săvarşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu inchisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el insuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
(3) Impăcarea inlătură răspunderea penală.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interesant-ultima sansa...-posibila? pici80 pici80 dupa cum am auzit noul cod penal intra in vigoare in data de 01 febr 2014...iar pedepsele pt inselaciune arata asa: ... (vezi toată discuția)
Dosar inselaciune cu parti vatamate impacate si intrarea noului cod oltul oltul ce se intampla cu dosarele care s in rol cand intra noul cod penal? de ex.un dosar de inselaciune cu partile vatamate impacate.....conform actualului cod este ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu suspendare??? dd84 dd84 Buna ziua, As dori sa va adresez urmatoarele intrebari. O persoana a fost condamnata la 4 ani de inchisoare cu executare pentru furt calificat. A fost ... (vezi toată discuția)