buna ziua
am o pedeapsa de 2 ani cu suspendare si una de 3 ani sub supraveghere.
mai am 2 procese pt inselaciune cu prejudiciu achitat in ambele dosare..daca tin pe rol pana intrarea noului cod ce se intampla? primesc o achitare? sau e degeaba sa tergiversez dosarele ca oricum se contopesc cele doua pedepse si se adauga un spor si va fi cu executare?
Dacă pedeapsa rezultată în urma contopirii nu depăşeşte 3 ani, instanţa poate aplica tot dispoziţiile de la art. 86^1, sporul este la aprecierea instantei.
iar daca odata cu intrarea noului cod dosarele s pe rol, iar am impacat cu persoanele vatamate ce se intampla? (conform NCPP impacarea inlatura raspunderea penala)..va fi o achitare sau incetarea procesului penal? tot se adauga spor sau inceteaza procesul penal si raman cu cele doua pedepse? respectiv 2 ani si 3 ani suspendare.....
Art. 244. - (1) Inducerea in eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, in scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani.
(2) Inşelăciunea săvarşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu inchisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el insuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni. (3) Impăcarea inlătură răspunderea penală.