avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dosar inselaciune cu parti vatamate impacate si ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Dosar inselaciune cu parti vatamate impacate si intrarea noului cod

ce se intampla cu dosarele care s in rol cand intra noul cod penal? de ex.un dosar de inselaciune cu partile vatamate impacate.....conform actualului cod este pedesit dar conform noului cod impacarea partilor inlatura raspunderea penala..
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 12:53, 13 Noiembrie 2013
Inşelăciunea

Art. 244. - (1) Inducerea in eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, in scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani.

(2) Inşelăciunea săvarşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu inchisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el insuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
(3) Impăcarea inlătură răspunderea penală.


Inşelăciunea privind asigurările

Art. 245. - (1) Distrugerea, degradarea, aducerea in stare de neintrebuinţare, ascunderea sau instrăinarea unui bun asigurat impotriva distrugerii, degradării, uzurii, pierderii sau furtului, in scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, suma asigurată, se pedepseşte cu inchisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Fapta persoanei care, in scopul prevăzut in alin. (1), simulează, işi cauzează sau agravează leziuni sau vătămări corporale produse de un risc asigurat se pedepseşte cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(3) Impăcarea inlătură răspunderea penală.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tentativa de inselaciune oltul oltul conform noului cod penal tentativa de inselaciune va fi pedepsita? avand in vedere faptul ca impacarea partilor inlatura raspunderea penala (confor NCP) (vezi toată discuția)
Noul cod penal-inselaciune picika picika daca intra in vigoare noul cod penal va fi ceva schimbare art.215-inselaciune? (ex.daca partea vatamata retrage plangerea,prejudiciu recuperat pana la ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru frauda ContSters432307 ContSters432307 BUna ziua am și eu o problema cu firma de asigurarii! !Am avut un accident rutier..mașina în care mă aflam a fost dauna totala cei de la asigurări au ... (vezi toată discuția)