avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit prima casa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit prima casa

am cumparat in urma cu ceva timp un apartament cu credit acordat prin programul prima casa. dupa un timp m-am despartit de sotul meu (doar in fapt), el refuzand in acea perioada sa plateasca sau sa imi cedeze drept total asupra imobilului, si sa platesc eu.
am intrebat la banca daca exista vreo solutie pt aceasta problema, insa au ridicat din umeri spunand ca nu au mai intalnit un asa caz. in luna mai am pierdut dreptul asupra apartamentului.
as vrea sa stiu daca in acest moment se mai poate face ceva, sotul meu fiind de acord in acest moment sa imi cedeze drepturile sale. rezolvarea se afla in terenul ministerului de finante, banca fiind dispusa sa ajunga la un acord cu mine.
mentionez ca ipoteca inca mai este valabila, neajungadu-se inca executarea silita.
am gasit acest ghid pe siteul ministerului de finante [ link extern ]
ar putea fi o raza de speranta?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:19, 24 Noiembrie 2013
in luna mai am pierdut dreptul asupra apartamentului.

Ce vreti sa spuneti cu asta mai exact, ce drept ?

daca inca mai aveti ap in proprietate, puteti face cu acordul bancii si al fondului, partaj la notar.
in luna mai s-au implinit 60 zile de la plata ultimei rate, deci fondul de garantare a cazut. nu numai eu am pierdut dreptul asupra imobilului ci si sotul meu. in acel moment refuza orice mod de rezolvare a problemei, insa acum este dispus spre a comunica si rezolva.
mentionam mai sus ca inca nu s-a ajuns la executarea silita, deci ipoteca inca este valabila. intrebarea mea era daca pot sa revin asupra creditului, in conditiile in care clauzele impuse de stat sunt destul de dificile.
punctul important este ca eu vreau sa platesc.
Ultima modificare: Duminică, 24 Noiembrie 2013
ContSters259426, utilizator
Cred a vreti sa ziceti ca au declarat scadent anticipat creditul. Chiar nu imi dau seama ce vreti sa ziceti prin mi-am pierdut dreptul asupra imobilului , dar contractul de ipoteca e valabil.
Cat sunteti inca proprietari si nu ati ajuns la executare silita, nu ati pierdut niciun drept. Poate fi vb de credit, daca l-au declarat scadent, trebuie platit cat a ramas din el, altfel se ajunge la executare si atunci da, veti pierde ap. Probabil ca deja banca a luat banii de la stat.
Era important sa fi platit pana acum, trebuia sa abandonati plata, partaj puteati cere si daca sotul nu era de acord cu impartirea ap.
Mergeti pana la banca si vedeti care e stadiul creditului dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumpărat, în timpul căsătoriei, un teren cu credit ipotecar obținut pe numele meu. suntem în divorț, pot să-i cedez soțului acest credit? mari29 mari29 Buna ziua. Am obtinut un teren prin credit ipotecar in anul 2008 inainte de casatorie, pe o perioada de 30 ani, pentru un teren. Creditul este pe numele meu, ... (vezi toată discuția)
Despre partaj si plata imobil comun nelusandy nelusandy Printr-un contract de credit (in moneda euro) si garantie mobiliara și un contract de ipotecă credit am incercat, impreuna cu fosta mea sotie, sa cumpar un ... (vezi toată discuția)
Executare silita roxxanna roxxanna Stimati domni, Am cateva intrebari legate de urmatoarea situatie: Eu si fostul sot am avut un litigiu pe un imobil (luat prin credit ipotecar si inca ... (vezi toată discuția)